Mevlüt GÜLEÇ-Güleç Tekstil

GÜLEÇ Tekstil firması hayallerle başladı, KOSGEB'le hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Her şey hayal etmekle başladı. Mevlüt GÜLEÇ adlı genç girişimcimizin hayalleri KOSGEB’le gerçeğe dönüştü. O, şimdi 30 kişinin çalıştığı bir işlemenin‘Genç Patron’u...

Mevlüt GÜLEÇ, 2013-2016 yılları arasında KOSGEB’in Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında çalıştığı tekstil fabrikasının başka bir yere taşınması nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kaldı. Bu süreçte KOSGEB tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katıldı ve yine KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği sayesinde 2016 yılı başlarında kendi işinin sahibi oldu.

Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında çalıştığı süre zarfında tecrübe kazanan ve pazar bağlantıları kuran girişimci, tanınmış markalara fason gömlek dikimi faaliyetini gerçekleştirmektedir. Henüz yeni açılmış olmasına rağmen işletmede 11 kişi istihdam edilmekte. Ayrıca 19 İŞKUR kursiyeri de üretim sürecinde görev almakta. Kursu biten bütün kursiyerleri yanında istihdam etmeyi hedefleyen girişimci, KOSGEB’in Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında da kalifiye personel istihdamını planlıyor..

Mevlüt GÜLEÇ’in, şimdi yeni bir hayali var; Fason üretim yerine ‘Kendi Markasını’ oluştup; ‘Gömlek Kralı’ olmak..’ KOSGEB’le Yapabilirsin!

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017

Galeri