URUK ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

KOSGEB tarafından desteklenen “Arama Kurtarma Vinci Tasarımı” konulu Ar-Ge projesini başarıyla tamamlayan işletme, kendi imkanlarıyla bugüne kadar 26 adet ürün üretti.

İşletme, uzun yıllar mühendis olarak Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) bünyesindeki Hava İkmal ve Bakım Merkezi’nde çalışan Bilal Uruk tarafından savunma sanayinde yerli üretimin arttırılması amacıyla kuruldu.

Yakın zamanda gerçekleşecek ihaleler ile yüksek adetli satışlar gerçekleştirerek savunma sanayi sektöründe dışarı bağımlılığı azaltmayı hedefleyen işletme, yurt dışı muadillerinden en az %20 oranında ucuza ürünün satışını gerçekleştiriyor.

Şu ana kadar TSK için ürettiği ürünlerden 10 Milyon TL tutarında dövizin yurt dışına çıkışına engel olan işletme, yine KOSGEB’in KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı desteğiyle F-16 ve diğer savaş uçakları için yer soğutma ürünleri tasarlayıp, prototip üretimini gerçekleştirmek, çok yakın zamanda da seri üretimine geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bunun dışında yeni Ar-Ge projeleri de olan işletme önümüzdeki dönemde KOSGEB’in de destekleriyle söz konusu projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.

İşletme savunma sanayi sektöründe TUSAŞ, ASELSAN ve benzeri kuruluşların yanında kendi sistemlerini geliştiren bir işletme olarak yerini almak hedefiyle Ar-Ge ve üretim faaliyetlerini sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017

Galeri