Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödüllerine aday iki proje belli oldu.
Tarih: 12 Haziran 2017

Bu yıl 11.si düzenlecek olan Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışması için Türkiye’den 47 proje başvurusu alındı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm projeler takdire değer bulunurken, Avrupa Komisyonu’nun belirlediği sınırlar ve kriterler dahilinde:

- İstanbul Kalkınma Ajansının “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı Projesi”nin (Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi kategorisinde),

- Üsküdar Belediyesinin “Girişimcilik ve İstihdam Hizmetleri Projesi" (Girişimcilik Ortamının Geliştirilmesi kategorisinde)

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’den aday gösterilmek üzere seçilmiş ve Avrupa Komisyonu nezdinde adaylık süreci resmi olarak başlatılmıştır.

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri , 23 Kasım 2017 tarihinde Talin/Estonya'da düzenlenecek olan ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

Girişimciliğin ve KOBİ’lerin desteklenmesinde ulusal, bölgesel veya yerel düzeydeki iyi uygulamalar Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri ile 2006 yılından beri ödüllendiriliyor.

Avrupa Komisyonunun sponsorluğunda 2006 yılından beri düzenlenen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışmasına COSME Programındaki AB üyesi ülkeler, İzlanda, Sırbistan ve Türkiye katılıyor.

Programın amacı işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek ve paylaşmak, girişimcilerin rolü hakkında Avrupa çapında farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcilere ilham vermek ve cesaretlendirmektir.

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için Türkiye’den aday belirlenmesi ve teklif edilmesi noktasında KOSGEB ulusal koordinatörlük görevini yürütüyor.

 

Kategorilere göre alınan proje başvuru sayıları:

Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi: 19 başvuru

Yeteneklere yatırım yapmak: 7 başvuru

Girişimcilik ortamının geliştirilmesi: 8 başvuru

İşletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi: 1 başvuru

Sorumlu girişimcilik: 12 başvuru

 

Aday Projeler:

http://www.uskudar.bel.tr/tr/main/news/uskudar-belediyesi-avrupada-turkiyeyi-temsil/898

http://www.istka.org.tr/haberler/istka-girisimcilik-ruhunun-gelistirilmesi-kategorisinde-yarisacak/

 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2017