KOSGEB’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 1. yıl dönümü nedeni ile anma programı düzenlendi. Programda, menfur saldırıda şehit düşenler için Kur’an-ı Kerim okutuldu. Ankara’da işletme sahibi olan gazilere plaket verildi.
Tarih: 14 Temmuz 2017

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt programda yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyüklüğüyle tüm ihanetlerin üstesinden gelecek birikime sahiptir.” dedi

Cesaret ve dayanışma örneği göstererek kendi kaderini tayin eden ve kanlı ellerin Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne ve demokrasisine değmesine izin vermeyen Türk halkının, 15 Temmuz'da imza attığı kahramanlık destanı KOSGEB bünyesinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Etkinlik, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ankara 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gazileri Derneği’nden Ankara’da işletme sahibi olan gaziler ile KOSGEB personelinin katılımları ile gerçekleşti.

15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ile başlayan programda, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okutuldu. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz kronolojisi film gösteriminin ardından Ankara’da ticari faaliyette bulunan 18 gazi işletme sahibine günün anısına plaket takdim edildi.

“Bu millet hainleri hiçbir zaman unutmayacaktır.”

Törende konuşma yapan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 15 Temmuz’un ülkesini, bayrağını, istikbalini ve istiklalini düşünen her birey için bir milat olduğunu belirterek, kirli emellerine ulaşmak için devleti yıkmayı göze alan bu hainlerin yapmış olduğu girişimin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

Uzkurt, Sarıkamış ve Kurtuluş Savaşı’ndan örnekler vererek, “Kurtuluş Savaşı veren gazi ve şehitlerimizin fedakarlıkları hafızalarımızda yaşayacaktır. 15 Temmuz da bir Kurtuluş Savaşı'dır; Türk milletinin bağımsızlık zaferidir, mazlumun zalime inen yumruğudur” dedi.

Türkiye'ye ve millete, 15 Temmuz'un maddi ve manevi faturasını izah etmenin mümkün olmadığını ifade eden Uzkurt, ülkesini, bayrağını, istiklalini, istikbalini düşünen herkesin ve her kesimin, bu girişimin başlangıç ve sonucunu ciddi olarak algılaması gerektiğini dile getirdi.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin ülke tarihinin en bedbaht sayfalarında her daim nefretle hatırlanacağını vurgulayan Uzkurt, şöyle devam etti:  "Tanklarla, toplarla, uçaklarla sindirme ve püskürtme yapacağını sanan gafil zihniyet, milletin tankların önüne yatarak 'dur' diyeceğini hesaba katmamıştı. Oysa ki akın akın cadde ve sokaklara çıkarak kendilerini vatan uğruna feda etmeyi hiç çekinmeden göze alan bu aziz millet, ilelebet ülkesinden ve milli egemenliğinden asla vazgeçmeyeceğini yedi düvele ispatlamıştır."

"15 Temmuz Türk milletinin bağımsızlık zaferidir"

Uzkurt, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, büyüklüğüyle tüm ihanetlerin üstesinden gelecek birikime sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bu menfi yapılanma karşısında daha da güçleneceğine olan inancının tam olduğunu dile getiren Uzkurt, vatan ve demokrasi düşmanlarına karşı her daim uyanık ve temkinli olunması noktasında uyarılarda bulunarak; “Bize düşen, içimizde bayrağına, vatanına, milletine hain düşünce besleyenlere karşı kararlı bir irade sergileyerek, mukaddes değerlerimize sahip çıkmaktır.” şeklinde konuştu.

Uzkurt, KOSGEB olarak ülke ekonomisinin canlandırılması adına yeni çalışmalar başlattıklarını, kısa bir süre sonra KOBİ ve girişimcilere yönelik destek programlarına ilişkin açıklama yapacaklarını bildirdi.

“Şehit yakınlara ve gazilerimize vefa borcumuz var.”

Uzkurt, KOSGEB ailesi olarak şehitlerin yakınlarına ve gazilere vefa borçları olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda çok çalışacaklarını anlatan Uzkurt, “KOBİ ve girişimcilerimizin taş üstünde taş bırakmaması için, piyasalarda rüzgar estirmesi için gayret sarf edeceğiz. Ülke ekonomisini canlandırmak adına yeni destek programları ilan edeceğiz ve mevcudu revize edeceğiz” dedi. Uzkurt, KOSGEB'in kapısına gelen her üreticinin ve girişimcinin mutlu ayrılması için ekstra çaba göstereceklerini belirtti. 


“Şehit olmayı becermek için yola çıktık.”

15 Temmuz gazisi Levent Yücel de, o gece yaşananları anlattı. Yücel, “15 Temmuz’da dükkanı kapattık meydanlara indik. En azından ölmeyi becermek için yola çıktık” dedi. Bir an olsun cepheden ayrılmayı düşünmediklerini ifade eden Yücel, şahadetten korkmadıklarını dile getirdi. Tedavisinin hala sürdüğünü belirten Gazi Levent Yücel, salondaki katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017