Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından düzenlenen 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nin açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Tarih: 07 Eylül 2017

KOSGEB standı yoğun ilgi gördü

Zirvede, KOSGEB tarafından açılan stant yoğun ilgi gördü. Zirveye katılım sağlayan firma ve ziyaretçilere, stantta görev alan KOBİ Uzmanları tarafından KOSGEB Destek Programları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bakan Özlü yenilikçilik seferberliğine çağırdı

Zirve açılışında konuşan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü; Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşmada toplumsal bir seferberlik içinde olunması gerektiğini belirterek, "Bakanlık olarak bu seferberliğe katılmaya ve öncülük etmeye, Ar-Ge ve yenilikçilik ekonomisine geçiş için bütün kaynaklarımızı seferber etmeye hazırız." dedi.

Faruk Özlü, açılışta yaptığı konuşmada, Türk sanayisinin geleceği adına çok önemli bir yer teşkil eden, vazgeçilmez nitelikteki bu  iki konunun zirve düzeyinde  ele alınıp üzerinde kafa yorulmasının ülkemiz için bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Türkiye'de gerek özel gerekse de kamu sektörünün, Ar-Ge ve inovasyon nosyonlarının ne denli önem arz ettiklerinin farkında olduğuna işaret eden Özlü, "Ar-Ge ve inovasyon her zaman gündemlerinde olacağının altını çizdi. “Ülkemizin katma değeri yüksek ürün üretmesi, hükümetimizin, ekonomi yönetimimizin ve bakanlığımızın en önemli konularından birini oluşturmaktadır." diyerek konuşmasını bitiren Bakan Özlü, ardından stantları gezerek bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017