KOSGEB ile Kuveyt Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi Ulusal Fonu arasında Mutabakat Zaptı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Khaled Nasser Al-ROUDAN tarafından imzalandı.
Tarih: 15 Eylül 2017

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslar için Türkiye’ye gelen Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah’la görüştü. İki ülke arasında çok sayıda konunun ele alındığı görüşmelerde,ekonomi ve yatırım alanlarındaki iş birliğinin üst düzeye ulaşmasından duyulan memnuniyet dile getirildi. Türkiye ile Kuveyt arasındaki işbirliğinin genişletilmesi yönünde çalışmaların sürdürülmesi hususunda mutabık kalındığı belirtildi.

Yaklaşık 1,5 milyar dolara ulaşan Türkiye'deki Kuveyt yatırımlarının daha da artırılmasına ilişkin yapılan görüşmelerde iş adamlarının da, bankacılık ve inşaat başta olmak üzere karşılıklı olarak çeşitli sektörlerde güçlü bir şekilde faaliyet göstermesinin memnuniyet verici olduğu gündeme geldi.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi kapsamında Kuveyt Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirmesi Ulusal Fonu ile KOSGEB arasında Mutabakat Zaptı imzalandı. Zaptı, KOSGEB adına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ, Kuveyt adına da Ticaret ve Sanayi Bakanı Khaled Nasser Al-ROUDAN imzaladı..

KOBİ’lerin desteklenmesine yönelik politika ve tedbirler ile uygulamalara ilişkin bilgi değişimi, KOBİ’lere ve girişimcilik kültürüne yönelik faaliyetlerde tecrübe paylaşımı ,KOBİ ve girişimcilik ekosistemine yönelik verilerin ve yayınların paylaşımı, KOBİ’lerin arasında ortak girişimlerin teşvik edilmesi amacıyla karşılıklı iş gezileri düzenlenmesi ve bunlara ilaveten KOBİ temsilcisi kurumlar arasında eğitim ve bilgilendirme programları gerçekleştirilmesi konularında iş birliği yapılmasının öngörüldüğü anlaşma ile iki ülke KOBİ destekleme kuruluşları arasında kurumsal kapasitenin yükseltilmesi ve KOBİ’ler arası ticari iş birliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017

Galeri