KOSGEB ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) arasında, elektronik haberleşme sektörü özelinde yerli ve milli üretim ekosisteminin geliştirilmesi alanında yapılacak olan iş birliğinin ilk adımı atıldı.
Tarih: 28 Eylül 2017

KOSGEB’in yeni destek programları, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ve Stratejik Ürün Destek Programı hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile görüş alışverişi yapılması amacıyla 21 Eylül 2017 tarihinde bir toplantı düzenlendi.

Yapılan toplantıda, elektronik haberleşme sektörü özelinde yerli ve milli üretim ekosisteminin geliştirilmesi amacı ile, haberleşme sektörünün ihtiyacı olan her türlü yazılım ve donanım ihtiyacının ülkemizde üretilmesinin yolunu açacak olan iki kurum arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yerli ve milli üretimin desteklenmesi amacıyla kurgulanan “Stratejik Ürün Destek Programı” hakkında bilgi verdi.

Uzkurt, milli birlik ve beraberlik ruhunun geliştirilerek, bireysel değil, birlikte iş yapabilme yeteneğinin kazanılması için Büyük İşletmeler ile KOBİ’lerin ortak proje hazırlamalarına yönelik destekler verileceğini ifade etti.

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan ise, elektronik haberleşme sektörüne yönelik ihalelerde “yüzde 45 oranındaki yerli malı belgeli ürünlerin tercih edilmesi ve bunların da en az yüzde 10’unun KOBİ’lerden temin edilmesi” şartını getirdiklerini belirtti.  BTK Başkanı Sayan, toplantının sonunda tüm üreticilerle operatörleri  bir araya getirecek yeni bir ekosistem oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017

Galeri