BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: “TEKNOLOJİ DÜZEYİ YÜKSEK YATIRIMLARA YÜZDE 70 GERİ ÖDEMESİZ DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”
Tarih: 31 Ekim 2017

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Meclis Grubunda yaptığı konuşmada KOSGEB Başkanlığı’nca geçtiğimiz hafta kamuoyuna açıklanan “KOBİ TEKNOYATIRIM Proje Desteği” ne değinirek, “KOBİ’lerimiz eğer teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelirse yüzde 70’i ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olmak üzere toplamda 5 Milyon TL. destek sağlayacağız” dedi.

KOBİ'lerin, Teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlarına yönelik yeni bir proje destek uygulaması başlattıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, KOSGEB’in geçtiğimiz hafta kamuoyuna açıkladığı KOBİ TEKNOYATIRIM Destek Projesi hakkında TBMM grubunu bilgilendirdi.

Teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelen KOBİ'lere yüzde 70'i ödemesiz yüzde 30'u geri ödemeli olmak üzere destek sağlanacağını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, "Amaç katma değeri yüksek ürünlere KOBİ'leri yöneltmek. Yani pahada ağır yükte hafif, akıl terinin içinde olduğu alın teri ile ürünleri üretmek ve daha çok kazanmak. Daha çok kazanınca ülke de daha çok kazanacak. Toplam destek tutarı her bir KOBİ için 5 milyon TL. Özel bir ürün olursa bu iki katına kadar da çıkabilecek. Buna “Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı” diyoruz. Başvurular geçen hafta itibariyle başladı." diye konuştu.

"Yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek"

Geçen ay KOBİ'lerin teknolojik altyapısını geliştirmek için KOBİ Gelişim Programını da başlattıklarını hatırlatan Yıldırım, toplamda şu ana kadar 8 bin 355 başvuru aldıklarını, değerlendirmelerin sürdüğünü, kısa sürede sonuçlandırarak 500 milyon lira desteğin KOBİ'lere verilmiş olacağını kaydetti.

Yeni destek sistemi olarak stratejik ürün desteği planladıklarını da söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bu programda da yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek. Yerli katkısı ne kadar fazlaysa, patentiyle, mülki fikri haklarıyla tamamen milli bir ürün varsa, bunlara ayrı bir destek programını da hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017

Galeri