*** “COSME Programı'na Katılımı ve Programdan Elde Edilen Kazanımları En Üst Seviyeye Çıkarabilmek İçin Koordinasyon Kapasitesinin Arttırılması” projesi kapsamında İtalya’ya çalışma ziyareti gerçekleştirildi.
Tarih: 02 Kasım 2017

İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı’nın (COSME) ulusal koordinatörü olan KOSGEB, proje kapsamında İtalya’ya çalışma ziyareti düzenledi. KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ’ın başkanlığındaki program ekibi, İtalya’daki hedef gruplarına COSME’nin tanıtılması, bilgi düzeyinin ve COSME çağrılarına başvuru kalitesinin arttırılması yönündeki deneyimlerini yerinde inceledi.

İtalya Ekonomi Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, İtalya’daki Avrupa İşletmeler Ağı (AİA), Genç Girişimciler için Erasmus konsorsiyumları ve finans kurumları katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Ahmet Akdağ toplantıda, bu proje ile 7 aylık bir zaman boyunca; COSME’nin koordinasyonu için KOSGEB’in kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi, COSME’nin potansiyel faydalanıcılara ve hedef gruplara tanıtılması, hedef grupların bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılarak COSME çağrılarına başvuruların ve başvuru kalitelerinin artırılması yönünde yoğun bir çalışma yürütüleceğini belirtti. Akdağ; Türkiye ile İtalya’nın ikili iş birliği ve COSME kapsamında yürütülecek iş birliğinin önemini vurguladı.

İtalya Ekonomi Bakanlığı Avrupa Politikaları ve Devlet Yardımı Yöneticisi Antonello Lapalorcia ise, İtalya’nın KOBİ ve COSME perspektifini ortaya koyarak iki ülke arasında geliştirilecek iş birliğinin sağlayacağı faydanın önemine değindi.Ticaret odası, AİA ve Genç Girişimciler için Erasmus konsorsiyumları temsilcileri tarafından COSME Programı kapsamında yürütülen İtalya’daki “Pazarlara Erişim”, “Çerçeve Koşulların İyileştirilmesi” ve “Girişimcilik ve Girişimci Kültürü” bileşenleri faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ziyarette, kamu kurum/kuruluşları ile sektörler arası iş birliği imkânları gündeme gelerek potansiyel iş birliklerinin ilk adımı atıldı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen  “COSME Programına Katılımı ve Programdan Elde Edilen Kazanımları En Üst Seviyeye Çıkarabilmek İçin Koordinasyon Kapasitesinin Arttırılması” projesinin 5 Ekim’de açılış toplantısı yapılarak proje kapsamında düzenlenen eğitimlerin ilki Trabzon’ da gerçekleştirilmişti.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017

Galeri