***Türk Girişimcilerine “Dünya Girişimcileri Yatırım Forumu” ile Yeni Kapılar Açıldı.
Tarih: 08 Kasım 2017

Bahreyn Krallığı Başbakanı Prens Khalifa Bin Salman Al Khalifa’nın ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) organizasyonu ile Dünya Girişimcileri Yatırım Forumu (WEIF 2017)  Bahreyn’de gerçekleştirildi. Çeşitli ülkelerden yaklaşık 1000 girişimcinin katıldığı foruma, KOSGEB Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan başkanlığındaki 4 kişilik heyet ve 22 KOBİ Temsilcisi katılım sağladı.

Forum açılış konuşmasında, KOBİ’lerin “Denizcilik Kıta Avrupası İpek Yolu Girişimcileri İttifakına” getireceği dinamizmden bahseden Recep Ali Erdoğan, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada girişimcilik ve inovasyonun teşvik edilmesinin önemine değinerek KOBİ’lerin iş yaratma ve ekonomik büyümedeki yerinin önemine dikkat çekti. UNIDO Genel Direktörü Dr. Hashim Hussein ise,  KOBİ’leri, “Denizcilik Kıta Avrupası İpek Yolu Girişimcileri” iş ve iletişim ağından, bölge ülkeleri KOBİ’lerinin Türk KOBİ’leri ile bir araya getirilmesi çalışmalarından ve ortak yatırım ile iş birliği imkânları hususunda bilgilendirdi.

 Genel Direktör Hashim Hussein’i makamında da ziyaret eden Başkan Yardımcısı Erdoğan, Türkiye’deki KOBİ’lere koçluk yapmak üzere daha önce Ankara’da eğitim alan 21 KOBİ Uzmanının yakın bir gelecekte eğitimlerinin ikinci aşamasına  geçebileceği hususunda Hussein ile görüştü. Bahreyn’de özel sektörü desteklemek amacı ile 2006’da kurulan KOSGEB Muadil Kurumu Tamkeen Başkanı Dr. Ebrahim Mohammed Janahi ile bir araya gelen Erdoğan, iki ülke KOBİ’lerine yönelik her türlü iş birliğine KOSGEB’in açık olduğunu belirterek bu kapsamda, 2018 yılının ilk çeyreğinde iki kurum arasında bir Mutabakat Zaptı imzalamak üzere Janahi’yi Türkiye’ye davet etti.

KOSGEB heyeti, Bahreyn Krallığı Su ve Elektrik Bakanlığı ile katılımcı KOBİ’lerden altyapı ve inşaat alanında faaliyet gösteren dört KOBİ’miz için özel bir görüşme sağladı. Heyet, Bahreynli yetkililerin yanı sıra, Rusya’da 85 bölgede faaliyet gösteren ve farklı sektörlerdeki KOBİ’leri temsil eden Rus Kadın Girişimciler Heyeti ile  birebir görüşmelerde bulundu.

Bahreyn temaslarının sonunda Erdoğan ve KOSGEB Heyeti, Basra Körfezinde Korsanlıkla Mücadelede Uluslararası Donanmanın Komutanlığını yürüten TCG Giresun isimli Savaş Gemi Komutanını ziyaret etti.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017