KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Van’a son 14 yılda KOSGEB’in önemli desteklerde bulunduğunu belirterek, geçen bu süre içerisinde 12 bin 561 KOBİ’ye yaklaşık 519 milyon lira verildiğini söyledi.
Tarih: 07 Aralık 2017

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Van Milletvekili Beşir Atalay yönetiminde  Van’da sanayici ve iş adamlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Van’ın ekonomik canlanmasına katkıda bulunduklarını belirterek, son 14 yılda 12 bin 561 KOBİ’ye yaklaşık 519 milyon lira tutarında destek verildiğini açıkladı.

Van Milletvekilleri ile Vali Murat Zoroğlu’nun da katıldığı toplantıda, KOSGEB’in Van iline özel bir program hazırladığını söyleyen Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Beşir Atalay; KOSGEB’in KOBİ’lere destek sağlayan önemli bir devlet kurumu olduğunu söyledi. TBMM Komisyon Başkanı ve Van Milletvekili Atalay, “İŞGEM, Van için önemli bir sanayi merkezi oluyor. Teknoloji Geliştirme Merkezi’ne KOSGEB’in verdiği destekler çok önemli. Kısacası KOSGEB ile Van’ı buluşturmak açısından bu görüşme önemli. Ben bu kapsamda davetimizi kırmayıp ilimize geldiği için KOSGEB yetkililerine ve Bakanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenleri, girişimciler ve sanayiciler ile sektör temsilcilerinin katılımıyla Van Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleşen toplantıda KOSGEB’in yeni vizyon ve destek programlarını anlatan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Van ilinin ekonomik kalkınmasına KOSGEB’in ciddi anlamda destek sağladığını söyledi. 

Van’da 2003 ile 2017 yılları arasında 12 bin 561 KOBİ ve girişimciye toplam 518 milyon 556 bin 199 TL’lik destek sağladıklarının altını çizen Uzkurt, “2017 yılında 90 firmamıza yaklaşık 31 milyon 714 bin lira destek, 8 bin 371 firmamıza da 76 milyon kredi faiz desteği sağladık” dedi.

Uzkurt, “Van İŞGEM Büyüyor” projesi kapsamında yer alan yeni işletmelerin, rekabet güçlerini geliştirecek KOSGEB destek ve hizmetlerinin ayrıcalıklı bir şekilde verileceğini söyledi.

Uzkurt; “Van İŞGEM Projesi Girişimcilik Eko Sistemine Rol Model Olacak”

Başkan Uzkurt, KOSGEB ile VANSİAD arasında 14 Ocak 2005 tarihinde yapılan protokol ile söz konusu yerin İŞGEM olarak kullanılmak üzere VANSİAD’a tahsis edildiğini, yapılan tahsisin 2016 yılından başlamak üzere 15 yıllığına tekrar yenilendiğini ve projenin VANSİAD tarafından kurulan “Van Teknoloji iş Geliştirme ve Girişim Hizmetleri Limited Şirketi” tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

Van İŞGEM projesine 2005 yılının 6’ncı ayından itibaren girişimcilerin alınmaya başlandığını ve proje çerçevesinde ön görülen hedeflerin tamamının zamanından önce yerine getirildiğini ifade eden Uzkurt; “2011 Yılında Van’da yaşanan depreme kadar yüzde 100 doluluk oranı ve 350 kişilik istihdam ile başarılı bir faaliyet sürdüren Van İŞGEM, deprem sürecinde ve sonrasında ciddi sıkıntılar yaşadı. Van İŞGEM büyüyor projesi İŞGEM’in gelişimine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlamıştır. Halihazırda yürütülen ‘Van İŞGEM Büyüyor’ projesi başarılı bir şekilde tamamlanmış ve yeni yapılan işlikler ile verilen eğitim ve danışmanlık hizmetleri sonucunda İŞGEM’in başarı grafiği daha fazla yükseltilerek girişimcilik eko sistemine rol model olacak bir yapıya kavuşmuştur.” şeklinde konuştu.

“Teknokent’in Tüm Masrafları Bakanlığımız Tarafından Karşılandı”

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, toplantıda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde kurulan Teknokent hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Prof. Uzkurt, Teknokent’in 2 milyon 500 bin TL sermaye ile 2013 tarihinde ticaret sicil gazetesinde yayımlanarak kurulduğunu belirterek; “YYÜ Teknokent’inde 220 dönüm üzerinde 2.450 metrekare kapalı alana sahip, idari ve kuluçka binası bulunmaktadır. Bina içerisinde şirketlerin kullanabileceği 27 ofis, bir kuluçka merkezi, 2 adet toplantı salonu, bir adet uzman odası, 1 adet kafeterya, yönetim ofisleri, firmaların stres atabilecekleri sosyal aktivite salonu, dinlenme ve sergi salonu yer almaktadır. Maliyeti yaklaşık 4 milyon 200 bin TL'dir. Masrafların tamamı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanmıştır. Bu sistem ile 33 kwp 132 adet panel ile günlük ortalama 170 kw enerji üretmektedir” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017