KOSGEB, Özbekistan Mikrokreditbank ile 22 Mart 2018 tarihinde KOBİ’ler alanındaki iş birliğine yönelik Mutabakat Zaptı imzalayarak, uluslararası alanda iş birliği faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.
Tarih: 22 Mart 2018

KOBİ’ler alanındaki iş birliğini içeren mutabakat zaptını, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile Mikrokreditbank Yönetim Kurulu Başkanı Mamatkulov Ganisher imzaladı.

İmza töreni için Türkiye’de bulunan Özbekistan Mikrokreditbank yöneticilerinden oluşan heyet, iki gün sürecek olan Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ortak işbirliği çalışmalarına gösterilen ilgiden ve heyetleri için hazırlanmış olan programdan dolayı KOSGEB’e teşekkürler eden Mikrokreditbank Yönetim Kurulu Başkanı Mamatkulov Ganisher, 2017 yılı Aralık ayında KOSGEB’e yapmış oldukları ilk ziyareti ve öncesinde her iki ülke Cumhurbaşkanlarının bir araya geldiği zirveyi hatırlatarak, KOSGEB ile KOBİ’ler alanında her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Kardeş ve dost ülkelerin ne kadar güçlü olursa Türkiye’nin de kendini o kadar güçlü hissedeceğini belirten KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt; Bu programların amacının tecrübelerin paylaşılması yoluyla aynı hataların tekrardan yapılmaması olduğunu belirterek, özellikle yeni girişimler konusunda önemli bir noktada olan Mikrokreditbank’a teknoloji düzeyi yüksek alanlara önem vermeleri tavsiyesinde bulundu.

Uzkurt, Mikrokreditbank ve KOSGEB olarak ortak teknik çalışma grubunun oluşturulabileceğini ve bu çalışma grubunun önereceği bir eylem planının kabul edilmesiyle birlikte ilerleme sağlanabileceğini belirtti. Mikrokreditbank heyeti, KOSGEB’in tecrübelerinden faydalanmak üzere Yönetim kurulu için danışmanlık yapacak bir personelin Özbekistan’da görevlendirilebilmesi için de talepte bulundu.

Mikrokreditbank heyetine, KOSGEB destekleri, girişimcilik, finansman ve teknoloji alanlarındaki destek programları ile KOSGEB veritabanı hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018