Sudan ile Türkiye KOBİ’leri arasındaki iş birliklerini kapsayan eylem planı KOSGEB tarafından hazırlanarak Sudan heyetine sunuldu.
Tarih: 04 Nisan 2018

Türkiye-Sudan Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı kapsamında Sudan heyeti, ülkemizde çeşitli görüşmeler yaptı.

Sudan Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Abdullateef Ahmed Al Ojaimi,  Sinnar Eyaleti Tarım Sulama ve Hayvancılık Bakanı Dr. Azhari  Khalafalla, Hartum Eyaleti Maliye, Ekonomi ve Tüketici İşleri Bakanı Adil Mohamed Osman Ali, Hartum Eyaleti Sanayi ve Yatırım Bakanı Abdallah Ahmed Mohamed Abde lraheem ve Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanlığı Müsteşarı Kamal Tag  Elsir Elsheikh’iden oluşan Sudan heyeti  KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’u ziyaret etti.

Gerçekleştirilen görüşmelerde iki ülke arasındaki KOBİ’lere yönelik iş birlikleri ele alındı. 24 Aralık 2017 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan ziyareti sırasında KOSGEB ile Sudan Sanayi Bakanlığı arasında KOBİ’ler alanında iş birliğini geliştirmeye yönelik olarak imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde gerçekleştirilebilecek faaliyetlere yönelik yol haritası niteliğinde eylem planı KOSGEB tarafından hazırlanarak, Sudan heyetine iletildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018