KOSGEB Başkanı Uzkurt, "Moğolistan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Fonu ile KOSGEB arasında, KOBİ'ler alanında iş birliğini içeren mutabakat zaptı imzalandı" dedi.
Tarih: 12 Nisan 2018

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt,  yaptığı açıklamada, KOSGEB'in uluslararası iş birliklerini değerlendirdi. 

Asya ülkeleriyle son yıllarda gelişen ilişkilerin, Türk dış politikası için bir başarı öyküsü olduğuna işaret eden Uzkurt, KOSGEB'in de söz konusu ülkelerle çeşitli alanlarda iş birliği geliştirdiğini söyledi.

KOSGEB'in bu kapsamda dünyadaki muadil kurumlarla eğitim, uzman değişimi, çalıştay, çalışma ve karşılıklı iş ziyaretleri gibi programlar gerçekleştirdiğini anlatan Uzkurt, böylece uyguladıkları destek modellerini başka ülkelere taşıyarak, Türkiye'nin dünyada tanınmasını sağladıklarını bildirdi.

Uzkurt, KOSGEB'in iş birliği yaptığı ülke ve kurum sayısını artırmak için büyük gayret gösterdiklerinin altını çizerek, "Moğolistan ziyaretimizde, ülkenin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Fonu yetkilileriyle bir araya geldik ve iki kurum arasında, KOBİ'ler alanında iş birliğini içeren mutabakat zaptı imzalandık. Mutabakat zaptı ile Moğolistan'ın KOBİ'ler alanında kurumsal altyapısının güçlendirilmesine yönelik KOSGEB modeli transferi, bilgi paylaşımı ve eğitim programı gibi çalışmalar yapılması amaçlanıyor." diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018