Prof. Dr. Cevahir Uzkurt: “Tataristan bizim için hem kardeş hem de dost ülkedir, kardeşlerimiz ne kadar güçlü ve güvende olurlarsa biz de kendimizi o kadar güçlü ve güvende hissederiz.”
Tarih: 27 Nisan 2018

Bilgi ve tecrübe paylaşımı kapsamında 24-26 Nisan tarihleri arasında KOSGEB’in misafiri olan Tatar Heyeti için sertifika töreni düzenlendi. İki gün süren KOSGEB ve destek programları hakkındaki bilgilendirme programı katılımcılarına sertifikalarını KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt takdim etti. Törene, Tataristan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Farid Abdulganiev de katılıdı.

Farid Abdulganiev törenin açılışında yaptığı konuşmada, Tataristan’ın Rusya Federasyonu’nun öncü bölgelerinden olduğuna değinerek Türkiye’nin Arap ve Körfez ülkeleriyle iyi ilişkilere sahip olduğunu ve  bunun Türkiye’de uygulanan olağanüstü ekonomi modelinden kaynaklandığını söyledi. Tataristan vasıtasıyla da Rusya’nın İslam dünyasıyla bir araya getirildiğini dile getiren Bakan Farid Abdulganiev iş birliğini geliştirmek açısından KOSGEB bilgi ve tecrübelerinin kendileri için paha biçilemez olduğunu ifade etti. Bakan, bu tür programlar sayesinde iki ülke iş birliğinin daha iyi olacağına ve KOBİ’ler arasında bir sinerji ortaya çıkacağından da emin olduğuna vurgu yaptı.

 

“Tataristan bizim için hem kardeş hem de dost ülkedir, kardeşlerimiz ne kadar güçlü ve güvende olurlarsa biz de kendimizi o kadar güçlü ve güvende hissederiz.” şeklinde konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOSGEB’in ne gerekiyorsa yapmaya ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi. KOBİ ekosistemine ilişkin Ekonomi Bakan Yardımcısı’nın sunumundan çok etkilendiğine ve Tataristan’da çok güzel bir muadil kurumun bulunduğuna değinen Prof. Dr. Cevahir Uzkurt , KOSGEB’in de Tataristan tecrübelerinden istifade etmek isteyeceğini söyledi.  İki ülke KOBİ’lerinin iş birliği ve karşılıklı yatırımlar yapmasının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Uzkurt,  bunun için atılacak adımların ne olacağının birlikte tasarlanıp yürürlüğe konabileceğini dile getirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018

Galeri