KOSGEB ile Tataristan Cumhuriyeti Girişimciliği Geliştirme Fonu arasında mutabakat zaptı imzalandı.
Tarih: 30 Nisan 2018

Tataristan Cumhuriyeti Girişimciliği Geliştirme Fonu ile KOSGEB arasında KOBİ’ler alanında iş birliğine yönelik mutabakat zaptı KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve Tataristan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Dr. Farid Abdulganiev tarafından imzalandı.  

26 Nisan’da Ekonomi Bakanlığı’nda düzenlenen imza töreni, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

İmza töreni öncesindeki çalışma toplantısında, Bakan Nihat Zeybekci Tataristan’da Türk yatırımcıların sayılarının artmasını istediklerini, Tataristan'da Türklere ait organize sanayi bölgesi kurulması fikrini sonuna kadar desteklediklerini dile getirirken, Türkiye’nin Rusya'daki yatırımlarının üçte birinin Tataristan'da bulunduğunu söyledi. Rüstem Minnihanov ile İstanbul’da iş forumu gerçekleştireceklerinin altını çizen Zeybekci, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi, ticaret hacmini ve yatırımları arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ise,  ülkelerin ilişkileri sayesinde bugüne kadar çok önemli projeler gerçekleştirildiğini, Zeybekci'nin olumlu tavrı sebebiyle Türkiye'yi sık sık ziyaret etmeyi ve uzun vadeli projeler gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.  Ekonomik ilişkilerin yanı sıra altyapı ve KOBİ'ler konusunda da iş birliğini geliştirmeye çalıştıklarına, Tataristan'dan gelen heyetin KOBİ'ler konusunda Türkiye'de staj gördüğünü, bunun devamının geleceğine değinen Minnihanov, Tataristan'da Türk iş adamları ve yatırımcılara alışık olduğu koşulların her zaman sağlanacağını, Türk yatırımcıların yatırımlarını ülkelerinde gibi hissederek gerçekleştirmiş olacaklarını belirtti.

 

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt , farklı kamu kurum temsilcilerinden oluşan 11 kişilik Tataristan heyetine, KOSGEB destek programlarının anlatıldığını, programa katılanlara sertifikalarının Tataristan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanın katılımıyla düzenlenen törende verildiğini belirtti. OSTİM yönetimi ve KOSGEB ortaklıklarından Kredi Garanti Fonu’nun heyetle birlikte ziyaret edildiğine değinen Cevahir Uzkurt, KOBİ Çalışma Grubunu kapsamında iş birliği çalışmalarına devam edilebileceğinin altını çizdi. Başkan Uzkurt, imzalanan mutabakat zaptı ile ticari faaliyetleri artırmaya yönelik yatırım imkanlarının karşılıklı paylaşabileceğini, B2B etkinlikleri gerçekleştirilebileceğini, Tataristan’daki Ar-Ge potansiyelinin geliştirilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla teknoloji merkezi ve kuluçka merkezi kurabileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018

Galeri