Türk Konseyi Tecrübe Paylaşım Programı’nda Türk KOBİ’leri ve KOSGEB Destek Modelleri Görüşüldü
Tarih: 30 Nisan 2018

Türk Konseyi Ekonomik İşbirliği Çalışma Grubu’nun 9. Toplantısı, Türk Konseyi üye ülkeleri olan Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen temsilcilerin katılımları ile gerçekleştirildi.

“KOBİ’ler Alanında Teknik İşbirliği Programı” adı altında düzenlenen programda, Türkiye Ekonomisinde ki gelişmeler, KOBİ’lerin bu gelişmelerde ki yeri ve önemi hakkında bilgiler aktarıldı. KOBİ’lerin gelişmesinde KOSGEB’in rolü vurgulanarak, Türk KOBİ’lerinin ülkemiz ekonomisinde üstlendikleri milli sorumluluğa ne tür destek modelleriyle katkı da bulunulduğu, hem kendilerini hem de ekonomimizi daha ileriye götürebilmeleri için en küçüğünden en büyüğüne kadar tüm KOBİ’lerimize ne tür fırsatlar sunulduğu anlatıldı.

 2018 yılının ikinci çeyreğinde, KOSGEB tarafından, küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekleme mekanizmaları alanında ortak bir tecrübe paylaşım programı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

 

Programda, iş dünyasına yeni atılmış KOBİ’lere verilen Girişimcilik Desteğinin yanında teknoloji alanında umut vadeden KOBİ’lere sunulan TEKNOYATIRIM ve TEKNOPAZAR destekleri de anlatılmış olup,  sunumların ardından gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında Konsey üyeleri Türkiye’nin KOSGEB aracılığıyla KOBİ’lerin hizmetine sunduğu desteklerin çok kıymetli ve stratejik olduğunu dile getirdiler. Ülke temsilcileri ayrıca KOSGEB’in Konsey üyesi devletlerde bulunan muadilleri ile ilişkilerinin daha da ileriye taşınmasında büyük fayda gördüklerini ifade ettiler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018