Sudan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousif Elkodafani, KOBİ’ler alanında iş birliğini görüşmek üzere KOSGEB’e ziyaret gerçekleştirdi.
Tarih: 16 Mayıs 2018

Büyükelçi, 24 Aralık 2017’de iki ülke arasında imzalanan Mutabakat Zaptının iş birliğinin başlangıç noktası olduğunu belirterek, tarımsal üretim ve hayvancılık konusunda iş birliği talebinde bulundu. Bu konularda Türk KOBİ’lerinin Sudan’da yatırım yapmalarından memnuniyet duyulacağını ifade etti.

KOSGEB Başkanı Uzkurt, Sudan’da öne çıkan sektörlere bağlı olarak faaliyetlere başlanabileceğini ve Sudan’da KOBİ’ler için stratejik yol haritası hazırlanmasının önemli olduğunu vurgulayarak, KOSGEB’in bu konudaki deneyimlerini aktarmaya hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında Sudan Sanayi Bakanlığı ile KOSGEB arasında, 24 Aralık 2017 tarihinde iki ülke KOBİ’leri arasında ticari ilişkileri desteklemek amacıyla Mutabakat Zaptı imzalanmış ve bu kapsamda yol haritası niteliğinde olan Eylem Planı taslağı KOSGEB tarafından hazırlanarak Sudan tarafına iletilmiştir.

Büyükelçi, iki ülke Cumhurbaşkanlarının Aralık 2018 görüşmesi öncesi KOSGEB heyetini Sudan’a davet ederek, yerinde inceleme yapmanın önemine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018

Galeri