Gökçeler Makina

Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Gökçeler Makina;, Ömer Gökçeler tarafından 1973 yılında kurulmuş olup, 2002 ila 2012 yılları arasında vagon ve lokomotif parçaları, demir çelik işletmelerine hassas yedek parçalar, plastik enjeksiyon kalıpları, medikal plastik parçalar, inşaat asansörleri, ahşap kesim makineleri gibi konularda faaliyet göstermiştir.

2012 yılından itibaren ise Alp Havacılık ve TUSAŞ (TAİ) ile bir protokol imzalanmış, bu protokol çerçevesinde Alp Havacılık için BOEING 787 sivil yolcu uçağına 4 farklı parça ve TUSAŞ için ise helikopter ve uçak gövdeleri şekillendirme kalıpları üretmeye başlayarak Savunma Sanayine girmeyi başarmıştır.

2012 yılında NUROL MAKİNA alt yüklenicisi olan Gökçeler Makina, Axor Toma ve Ejder Toma’lar için Buldozer ve Alüminyum Çamurluklar üretimi yaparak kara araçlarında kalitesini ispatlamış, Ejder Yalçın 4x4 araç projesinde en kritik parçaların üretimini üstlenmiştir. Nurol Makina’nın ürün grubunda bulunan Axor Toma, Ejder Toma, Ejder Yalçın 4x4, Ilgaz, Yörük NMS 4x4, STA projelerinde ise işletme, aktif olarak çalışmaktadır.

2013 yılında alt yüklenicisi olduğu FNSS firması için tank revizyon parçaları ve AV-8 araçları için parçalar üretimine de hala devam etmektedir.

 

KOSGEB’LE HASSAS ÜRETİM KABİLİYETİNE ERİŞTİ!

2016 yılında KOSGEB’in “Orta-Yüksek ve İleri Teknoloji KOBİ’lerinde Kapasite Geliştirme” çağrısı kapsamında “Nitelikli ve Hassas Üretim Kabiliyetlerinin Geliştirilmesi” projesi kabul edilen işletmenin, bu proje desteği ile bünyesine bilgisayarlı koordinat ölçme cihazları ve bilgisayar destekli tasarım-bilgisayar destekli imalat yazılımları eklenerek işletmenin hassas üretim yapma kabiliyeti artırılmıştır.  Projenin sonucunda ise Gökçeler Makine; mevcut müşterileriyle olan iş kapasitesi artırmış ve yeni müşteriler kazanmıştır.

 

ÜRETİMİNİN %98’İ SAVUNMA SANAYİSİ!

2017 yılında ASELSAN AHO alt yüklenicisi olan işletme bünyesinde dürbün gövde hassas talaşlı imalatları ve dürbün taşıma çantaları üretilmektedir. 2018 yılında İKA (insansız kara aracı) Ar-Ge faaliyetlerine başlayan Gökçeler Makina başarının her zaman kaliteli üretim, zamanında teslimat, uygun fiyat ve müşteri odaklı çözümler ile olacağına inanmaktadır. Mevcut durumda ise işletme, üretiminin %98’ini savunma sanayine yapmayı başarmıştır

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2018

Galeri