Sanayicilere ve KOBİ’lere 16 Maddelik Bayram Müjdesi
Tarih: 17 Ağustos 2018

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: “Yeni Ekonomi Modelimizdeki tasarruf ilkeleri çerçevesinde bütçemize ilave yük getirmeksizin, sanayicilerimizi ve girişimcilerimizi 16 maddelik yeni bir paketle destekliyoruz.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bayram öncesinde sanayiciler, KOBİ ve girişimciler için 16 maddelik destek ve önlem paketini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılar karşısında sanayiciler, KOBİ’ler ve teknoloji  girişimcilerinin üzerindeki yükü hafifletmek ve bu süreçten güçlenerek çıkmalarını sağlamak amacıyla harekete geçerek,  “Destek ve Önlem Paketi” çalışmalarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sunulan paket, parasal genişlemeye yol açmadan ve sıkı maliye politikalarına uyumlu şekilde hazırlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kurban Bayramı öncesinde 16 maddelik paketi kamuoyu ile paylaştı.

16 maddelik destek paketi içerisinde KOSGEB 'in geri ödemeli desteklerinin tahsil edilmesinin ertelenmesi de bulunuyor. Destek paketi ile KOSGEB, geri ödemeli destekleri kapsamında KOBİ’lerden 2018 yılında tahsil etmesi gereken alacakları 2019 yılına erteliyor. Ayrıca KOSGEB, KOBİ'lerin ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi ve uluslararası pazara açılmalarının kolaylaştırılması amacıyla işletme başına 300.000 TL'ye kadar destek verecek.

Bakan Varank, pakete ilişkin şunları söyledi:

“Ülkemize karşı yapılan ekonomik saldırılardan sanayicilerimizin ve teknoloji girişimcilerimizin olumsuz etkilenmemeleri için yerlileştirme adımlarımızı ve milli teknoloji hamlemizi hızlandırıyoruz. Sektörün taleplerini de dikkate alarak, yeni ekonomi modelimizdeki tasarruf ilkeleri çerçevesinde bütçemize ilave yük getirmeksizin, sanayicilerimizi ve girişimcilerimizi 16 maddelik yeni bir paketle destekliyoruz.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2018