Türkiye-Kazakistan iş birliğine yönelik olarak Türkiye - Kazakistan Yatırım Forumu düzenlendi. Düzenlenen forumda KOSGEB ile DAMU arasında eylem planı imzalandı.
Tarih: 13 Eylül 2018

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı’nın davetlisi olarak Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Türk ve Kazak iş adamlarının da hazır bulunduğu, Kazakistan Cumhuriyeti Başbakan 1. Yardımcısı Askar Mamin ve Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımlarıyla düzenlenen Türkiye-Kazakistan Yatırım Forumu esnasında KOSGEB ile DAMU arasında eylem planı imzalandı.

Türkiye ve Kazakistan arasında KOBİ’ler alanında KOSGEB tarafından 1992 yılından bu yana sürdürülen iş birliği çalışmaları kapsamında DAMU ile 25 Kasım 2011 tarihinde Ankara’da KOBİ’lere yönelik bir mutabakat zaptı imzalanmıştı. İki ülke KOBİ’leri arasındaki ticari iş birliğinin geliştirilmesi yönündeki çalışmalar, bu mutabakat zaptı temelinde 12 Eylül 2018’de Ankara’da imzalan bu eylem planı ile bir ileri aşamaya taşınmış oldu.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ile DAMU CEO’su Abay Sarkulov tarafından iki kurum arasında KOBİ’ler alanında iş birliğine yönelik olarak imzalanan eylem planında:

İki kurum arasında bir çalışma grubu oluşturulması, Türkiye ve Kazakistan KOBİ’leri arasında iş birliği potansiyelinin yüksek olduğu sektörel alanların belirlenmesi, uygulanan programların ve verilen hizmetlerin etkinliğinin arttırılması amacıyla iki kurum arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı, iki kurum arasında uzman personel değişimi, iki ülke KOBİ’leri arasında B2B eşleştirme etkinliklerinin ve KOBİ bilgilendirme günlerinin düzenlenmesi ve her iki ülkede yatırım imkanlarına ilişkin bilgi paylaşımı ve etkinliklerin düzenlenmesi çalışmaları yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2018

Galeri