KOSGEB ile Tayland’ın KOBİ destekleme kurumu olan OSMEP işbirliğinde 04-08 Eylül 2018 tarihlerinde Bangkok’ta, Türk ve Tayland’lı KOBİ’lerin ticaret hacimlerinin artırılması amacıyla 3. KOBİ’leri eşleştirme etkinliği (B2B) gerçekleştirildi.
Tarih: 19 Eylül 2018

Türkiye’nin Bangkok Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün “KOSGEB-OSMEP Arasında Eylem Planı İmzalanması ve Türk-Taylandlı KOB’leri İçin B2B Etkinliği” başlıklı Programın açılış konuşmasında; Türkiye'nin ihracatının yüzde 55'ini yapan KOBİ'lerin esnek ve dinamik yapılarının dijital ekonomiye geçiş sürecinde ön plana çıkacağını vurgulayarak, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi sürecinde, Türk ve Taylandlı KOBİ'ler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi için destek ve yardımlarının süreceğini belirtti. 

KOSGEB Başkan Yardımcısı S. Tuna ŞAHİN açılış konuşmasında Türkiye'de KOSGEB olarak KOBİ’ler için destek program ürettiklerini ve takibini yaptıklarını belirtti. KOSGEB’in dünyadaki muadilleriyle de iyi ilişkileri bulunduğunu, 60 ülkede 70’den farklı kuruluşla yakından çalıştıklarını anlatarak, OSMEP ile KOBİ’ler alanında yapılan çalışmalardan ve özellikle iki ülke KOBİ’lerinin ticaret hacimlerinin artırılmasına yönelik gerçekleştirilen B2B etkinliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca, ikili işbirliği çalışmalarının güçlendirilmesi amacıyla somut adımları ortaya koyan Eylem Planı’nın da bu etkinlik kapsamında imzalandığını belirtti. B2B etkinliği için çoğunluğu yazılım ve teknoloji sektörlerinden olmak üzere mobilya ve mermer sektörlerinden 13 Türk KOBİ’nin katılım sağladığını açıklayan Şahin, görüşmelerin iki taraf KOBİ’leri için de iyi geçmesi dileğinde bulunarak ve  “Beraber kazanalım, beraber yürüyelim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

B2B etkinliklerinin yanı sıra, program kapsamında KOSGEB Başkan Yardımcısı S. Tuna Şahin Başkanlığındaki Türk Heyeti tarafından Bangkok Büyükelçiliği, Tayland Ulusal Bilim ve Teknoloji Geliştirme Ajansı ve Ar-Ge merkezlerini ziyaretleri de gerçekleştirildi. Türk KOBİ’leri ayrıca Tayland Yazılım Parkı ve Park içerisinde yer alan işletmelere de ziyarette bulundu.

Katılımcı Türk KOBİ’leri, B2B etkinliğinin Taylandlı KOBİ’ler ile birebir görüşme imkanı sağlaması sayesinde karşılıklı beklentileri anlama ve ticari ilişkileri geliştirme açısından çok faydalı geçtiğini belirterek, KOSGEB’in desteğinden duyulan memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018