Kolombiya İş Eşleştirme Forumu 17-18 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi
Tarih: 22 Ekim 2018

Kolombiya’nın uluslararası turizmi, yabancı yatırımı ve geleneksel olmayan ihracatları teşvik eden kurumu olan Procolombia organizasyonunda, Kolombiya İş Eşleştirme Forumu İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Foruma tarımsal faaliyetler, kimyasallar ve yaşam bilimleri, üretim, Endüstri 4.0 ile giysi ve aksesuarlar olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren 100’ün üzerinde Kolombiyalı iş adamı ile farklı ülkelerden gelen 120 uluslararası iş adamı katıldı. Program kapsamında 16 Ekim 2018 tarihinde Marmara Teknokent ve İTÜ Arı Teknokent ziyaretleri gerçekleştirildi.

İstanbul’daki etkinlik kapsamında, KOSGEB tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde KOSGEB tanıtım standı açıldı. İş Eşleştirme Forumu, 17 Ekim 2018 tarihinde Kolombiya Ankara Büyükelçisi Juan Alfredo Pınto Saavedra’nın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişmesine önem verildiğini vurgulayan Pınto Saavedra, forumun bu amaca yönelik olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Büyükelçi konuşmasında desteklerinden ötürü KOSGEB’e teşekkür etti.

Forumun açılış bölümünde, büyükelçinin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, İstanbul Ticaret Odası, KOSGEB, Güvenli Etkin İş Danışmanlık Şirketi sunumları gerçekleştirildi. Daha sonra paralel oturum olarak, tarımsal faaliyetler, kimyasallar ve yaşam bilimleri, üretim, Endüstri 4.0 ve giysi ve aksesuar sektöründeki dernek temsilcileri (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği-İHKİP ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri-İTKİB) ile sektörde faaliyet gösteren işletme temsilcileri tarafından sunumlar yapıldı.

Kolombiya İş Konferansı sırasında Procolombia tarafından, 140 B2B masası oluşturulmuş olup, 1000’den fazla B2B görüşmesi yapıldı.

Kolombiya’dan gelen resmi heyete KOSGEB tarafından ayrı bir program düzenlendi. Resmi heyette Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (ACOPI) Başkanı, Kolombiya Deri ve Ayakkabı Üreticileri Derneği (ACICAM) Başkanı, Procolombia Uluslararası İş Birliği Direktörü, Procolombia Bölge Direktörü, Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanlığı (MINCIT) İş Geliştirme Bakan Yardımcılığı Danışmanı, MINCIT KOBİ Direktörlüğü Danışmanı, Ulusal Çıraklık Servisi (SENA) Bölge Direktörü ve SENA Ulusal Öğrenme Bölümü Danışmanı yer aldı. 18 Ekim 2018 tarihinde resmi heyet İstanbul İkitelli Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, müdürlük faaliyetleri hakkında bilgi aldı. KOSGEB desteklerinden yararlanmış bir işletme ziyaret edildi.

ACICAM Başkanı ile Türkiye Deri Vakfı Başkanı arasında iş birliği imkanları hakkında görüşme yapıldı. Türkiye’de imal edilen deri makinalarının Kolombiya’ya ihraç edilebileceği bilgisi paylaşıldı. Bir ayakkabı firması ziyaret edildi. Görüşmede ACICAM Başkanı tarafından, 05-07 Şubat 2019 tarihlerinde Bogota’da düzenlenecek olan Uluslararası Ayakkabı ve Deri Fuarı’na Türk firmalarını davet edildi.  

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2018