Türkiye teknoloji ekosistemi, her geçen gün büyüyen kapasitesiyle tüm dünyada teknoloji uzmanlarının dikkatini çekmektedir. Uluslararası nitelikli insan kaynağını ülkemize kazandırmak amacıyla çalışma izni değerlendirme süreçlerinde sağlanan istisnalar kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında protokol imzalanmış olup program kapsamında başvuru alınmaya devam edilmektedir. Bu protokol kapsamında, son 5 senede aşağıdaki destek programlarını başarı ile tamamlamış firmaların yabancı teknoloji uzmanlarına değerlendirme kriterleri açısından istisnai bir çalışma izni süreci sunulmaktadır.

Başvurular ekte yer alan 112 meslek kodu için yapılabilecektir.

Sağlanan istisnalar:

• Çalışma izni süreci imkanlar dahilinde 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.
• Yabancı çalışan için maaş gereksinimi 2 brüt asgari ücrete düşürülmüştür.
• 1 yabancı çalışan istihdam edebilmek için 5 Türk vatandaşı çalıştırma şartı bu program kapsamında uygulanmayacaktır.
• Mezuniyet şartı yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belge bazında yetkinlik değerlendirmesi yapılmaktadır.

Çalışma izni başvuruları yetenektransferi.gov.tr üzerinden ve ecalismaizni.csgb.gov.tr adresinden yapılabilmektedir. Süreç hakkındaki sorularınızı yetenektransferi@sanayi.gov.tr ve yetenektransferi@csgb.gov.tr e-posta adresi aracılığıyla Bakanlıklarımıza ulaştırabilirsiniz. Bilgilerinize sunulur.

Destek Programları

1. Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı
2. Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı
3. Endüstriyel Uygulama Destek Programı
4. Stratejik Ürün Destek Programı
5. KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Program

 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2023