İstanbul Başakşehir’de meydana gelen sel felaketinde, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde hasar gören işyerleri için “İstanbul Başakşehir Acil Destek Kredisi Programı” başlatıldı.
Tarih: 01 Kasım 2023

İstanbul’da geçtiğimiz ay içerisinde meydana gelen ve özellikle İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işyerlerinin hasar görmesine yol açan sel felaketinin ardından, resmi makamlarca hasar tespit işlemleri tamamlandı. Sel felaketinde zarar gören KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla “İstanbul Başakşehir Acil Destek Kredisi Programı” başlatıldı.

Bu Program kapsamında, işyerinin hasar gördüğü ilgili hasar tespit komisyonları tarafından kayıt altına alınan veya bu durumunu belgeleyen KOBİ’ler, KOSGEB ile protokol imzalayacak olan bankalardan faizsiz kredi kullanabilecekler.

1 Milyon TL’ye Kadar Sıfır Faizli Kredi

İlk 12 ayı geri ödemesiz olan ve toplam 24 ay vadeli olarak kullanılacak olan bu kredilerde KOBİ’ler kredi anaparasını bankaya 3’er ayda bir taksitlerle geri ödeyecek; kâr payı veya faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Programda, işletme başına azami kredi limiti 1 Milyon TL olacak. Finansmana erişim konusunda KOBİ’lerin teminat sıkıntısı yaşamaması amacıyla Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF) de kefalet sağlamak üzere Programda yer alacak.

Online Başvuru

KOBİ’lerin bu destekten faydalanabilmeleri için e-devlet bilgilerini kullanarak KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları (kayıtlı olan işletmelerin kayıt işlemini yapmalarına gerek yoktur) ve güncel değil ise KOBİ beyanlarını güncellemeleri gerekiyor. Bu işlemler www.kosgeb.gov.tr ana sayfasındaki “E-hizmetler” kısmından tamamen çevrimiçi şekilde yapılabiliyor. KOBİ’ler, bu işlemleri tamamladıktan sonra KOSGEB tarafından ilan edilecek bankalara kredi kullanmak amacıyla müracaat edebilecekler.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2023