Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sel ve fırtınadan zarar gören KOBİ’ler için devreye soktukları KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni duyurdu
Tarih: 22 Kasım 2023

Afetten etkilenen bölgelerde hasar gören işletmelere destek olacaklarını belirten Bakan Kacır, KOBİ'lerin 1 milyon TL’ye kadar krediye faizsiz erişeceği bilgisini verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, olumsuz hava koşulları nedeniyle sel ve fırtınadan zarar gören KOBİ’ler için KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni devreye aldıklarını duyurdu.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis toplantısına katılan Bakan Kacır, Türkiye’yi etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle çeşitli bölgelerde maddi boyutlu hasarlar meydana geldiğini hatırlatarak, "İstanbul'un Şile ve Ağva, Zonguldak'ın Alaplı ve Ereğli, Batman'ın Merkez, Diyarbakır'ın Bismil ve Bursa'nın Gemlik gibi afetten etkilenen bölgelerimizde hasar gören işletmelerimize destek olacağız. Hasarlarını belgeleyen ve ilgili komisyonlarca kayıt altına alınan KOBİ'ler, bu program kapsamında 1 milyon TL’ye kadar krediye faizsiz erişecek. İlk 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli olarak verilecek bu kredilerin işletmelerimizin bu zor günlerinde yürüttüğü mücadeleye katkı sunacağını ümit ediyoruz. Yaşadığımız afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemiz ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

Program kapsamında, iş yerinin hasar gördüğü, ilgili hasar tespit komisyonları tarafından kayıt altına alınan ve bu durumunu belgeleyen KOBİ’ler, KOSGEB ile protokol imzalayacak olan bankalardan faizsiz kredi kullanabilecek.

1 Milyon TL’ye Kadar Sıfır Faizli Kredi

İlk 12 ayı geri ödemesiz olan ve toplam 24 ay vadeli olarak kullanılacak olan bu kredilerde KOBİ’ler kredi anaparasını bankaya 3 ayda bir taksitlerle geri ödeyecek; kâr payı veya faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Programda, işletme başına azami kredi limiti 1 milyon TL olacak. Finansmana erişim konusunda KOBİ’lerin teminat sıkıntısı yaşamaması amacıyla Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF) de kefalet sağlamak üzere programda yer alacak.

Online Başvuru Yapılabiliyor

KOBİ’lerin bu destekten faydalanabilmeleri için e-devlet bilgilerini kullanarak KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları (kayıtlı olan işletmelerin kayıt işlemini yapmalarına gerek yoktur) ve güncel değil ise KOBİ beyanlarını güncellemeleri gerekiyor. Bu işlemler www.kosgeb.gov.tr ana sayfasındaki “E-hizmetler” kısmından tamamen çevrim içi şekilde yapılabiliyor. KOBİ’ler, bu işlemleri tamamladıktan sonra KOSGEB tarafından ilan edilecek bankalara kredi kullanmak amacıyla müracaat edebilecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2023

Galeri