KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

“KOSGEB Destekleri Sayesinde Yerli Üretim Fren Sistemlerinde, Dünya Teknolojisi ile Yarışıyor.”

“KOSGEB Destekleri Sayesinde Yerli Üretim Fren Sistemlerinde, Dünya Teknolojisi ile Yarışıyor.”

1980 yılında Bursa’da kurulan M.A.Y. Fren Sistemleri Ltd. Şti., 2010 yılından itibaren KOSGEB  Destek programlarından etkin bir şekilde yararlanmaya başladı.

KOSGEB,  Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile 2010 yılında, Elektromekanik Fren Pedal Modülü projesi ile ciddi bir Ar Ge çalışması gerçekleştiren M.A.Y Fren Sistemleri , yine KOSGEB, Endüstriyel Uygulama Desteği ile 2012 Yılında da Elektromekanik fren pedal modülü seri üretimi  ile sektörün ihtiyacına kaliteli, uygun fiyatlı ve yerli üretim ürünler ile cevap vermeye başladı.

2010 Yılında yapılan ARGE çalışmalarından kazanılan bilgi ve tecrübeler ile işletme, 2014 yılında da “Elektromekanik fren basınç yönlendirici valf” konulu Ar-Ge ve İnovasyon projesi ile daha farklı ürünler geliştirerek sektörün kullanıcılarına sundu.

Bu çalışmaların getirdiği İş kapasitesinin artışı ile 2010 yılında 55 olan personel sayısını 2016 yılı itibari ile 120 kişiye çıkartan işletmede, İstihdam edilen personel sayısının artışına TEYDEP, BEBKA, SANTEZ, TÜBİTAK ve KOSGEB’den alınan personel destekleri büyük ölçüde kolaylık sağladı.

İşletme, kauçuk parça üretimindeki tecrübesini , 1995 yılından itibaren ağır vasıtaların fren ve debriyaj sistemlerine aktararak tamir takımı üretimine başladı. 2000 yılından itibaren de almış olduğu çeşitli devlet destekleri ile yurt içi ve yurt dışı fuarlar neticesinde ihracata adım attı.

2001 yılında ilk torna tezgahını satın alarak Mekanik Valf üretimine başlayan işletme,  bu konuda uzmanlaştı. Özellikle 2006 yılı sonrasında KOSGEB ve çeşitli devlet desteği programlarına hazırladığı projeler ile elektromekanik valflere odaklandı ve günümüz Otomotiv Elektromekanik teknoloji seviyesini yakaladı.

M.A.Y. Fren Sistemleri Ltd. Şti.,  Ar-Ge ve İnovasyon projelerini başarı ile tamamlayarak, Teknolojide üretebilirlilik seviyesini yükseltti ve yine projelerini KOSGEB’in Sınai Mülkiyet Hakları Desteği İle patent ve faydalı model alarak taçlandırdı.

Her geçen yıl KOSGEB’den aldıkları destekler sayesinde kendi Sektöründe farklı ürün gruplarına kaynak ayırma imkanı, yeni buluş ve katkılarını patent ve faydalı modeller ile sahip çıkma olanağı, daha yetkin personel istihdam etme kolaylığı, çeşit fuarlarda Firma ve Ülkemizi gururla temsil etme şansını yakaladı.

Her zaman müşteri odaklı çalışma anlayışını ön planda tutan işletme, teknolojik gelişmeleri takip eden deneyimli ekibiyle, ürettiği ürünlerin %90'nı dünyanın 45 ülkesine ihraç etme başarısını gösterdi.

 

İşletmenin KOSGEB’den faydalanmış olduğu Destek Programları;

Genel Destek Programları

Yurt İçi Fuar Desteği

Tanıtım Desteği

Eğitim Desteği

Sınai Mülkiyet Hakları Desteği

ARGE, İnovasyon Destek Programı

Endüstriyel Uygulama Destek Programı