KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

Ar-Ge, İnovasyon ve KOSGEB’le Başarıya Doğru…

Ar-Ge, İnovasyon ve KOSGEB’le Başarıya Doğru…

“BAŞAK Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi”

1989 yılında Bolu'da kurulan işletme, 1996 yılında Kayseri'ye taşınmış ve Kayseri OSB'de beyaz eşya sektörüne yönelik metal ve malzeme satışı ile faaliyetlerde bulunmuştur. Son dönemde ise makine, ekipman, kalıp ve aparat-fikstür imalatına yönelen işletme, 40 dolayında teknik personeli ile Ar-Ge, mühendislik ve yeni ürün/teknoloji geliştirme odaklı faaliyet göstermektedir. Beyaz eşya imalatçılarına yönelik olarak kalıp, makine ve aparat üretimi yapan işletme son dönemde aldığı makine talepleri doğrultusunda Ar-Ge departmanını kurmuş ve özel amaçlı, nitelikli makinelerin üretimine odaklanmıştır.

İşletmemiz beyaz eşya sanayine yönelik üretim teknolojilerinin geliştirilmesi odaklı Ar-Ge çalışmaları yürütmektedir. Özellikle sac şekillendirme alanında, pres, kalıp, aparat ve fikstür tasarımı ve imalatı ile faaliyet gösteren işletme, bu alanda pek çok Ar-Ge ve ürün geliştirme projesini gerek kendi imkanları ile gerekse de KOSGEB desteği ile başarı ile yürütmüş ve tamamlamıştır. İşletme, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi ile kurumsal işbirlikleri geliştirmiş olup, söz konusu üniversitelerin özellikle makine ve malzeme mühendisliği disiplinlerindeki akademik danışmanları ile pek çok projede birlikte çalışılmıştır. İşletme, ürün bazındaki Ar-Ge deneyimi sac şekillendirme ve otomasyon teknolojileri için mekanik tasarım, elektriksel devre tasarımı, endüstriyel tasarım ve yardımcı ekipman (kalıp-aparat-fikstür) tasarımlarından oluşmaktadır.

İşletme, 2010 yılından beri KOSGEB desteklerinden faydalanmaktadır. 2013 yılında Kurumsal Gelişim ve Verimlilik konulu Kobi Proje Desteği kapsamındaki projesini başarı ile tamamladı. Yine, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamındaki bir Ar-Ge projesi, bir de Endüstriyel Uygulama Projesini başarı ile tamamladı. İşletmenin bir Ar-Ge projesi de halen devam etmektedir. İşletmeye duyulan bilgisayar kontrollü 3 boyutlu ölçüm teknolojisinin eksikliği nedeniyle kalıplarda ve ürünlerde arzulanan hassasiyet derecelerine erişmekte zorluklarla karşılaşılmaktaydı. İşletme, Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında bu teknolojiyi de bünyesine katmıştır.

 

İşletme tarafından kullanılan KOSGEB destekleri;

  • Genel Destek Programı
    • Nitelikli Eleman İstihdam Desteği
    • Danışmanlık Desteği
    • Eğitim Desteği
    • Test, Analiz ve Kalibrasyon Desteği
  • Kobi Proje Destek Programı
  • AR-GE ve İnovasyon (2 Proje)
  • Endüstriyel Uygulama