KOSGEB, yurt dışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli ve milli imkânlarla üretecek olan KOBİ’lere 6 milyon liraya kadar destek verecek.

KOSGEB İle Zirveye Uzanan Çizgi

KOSGEB İle Zirveye Uzanan Çizgi

Güven Çelik Ltd. Şti. 1999 yılında kurulmuştur. 2002 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde kendi yerini alarak 10.000 m2 arazi oturumunda 1.450 m2 si idari ve sosyal alanlar olmak üzere 6.500 m2 kapalı alanda yüksek teknoloji ve uzman kadrosuyla imalatlarına devam etmektedir.

Elektrostatik toz boya tesis imalatı konusunda KAYSERİ 'de tek olan işletme, 1999 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda tesisler kurmuştur. Sektöründe birçok ilke imza atan Güven Çelik, boyanacak mamule ve tesisin kurulacağı alana göre firmalara özel tasarımlar geliştirmektedir. Kurulan tesislerin tamamı kendi mühendisleri tarafından projelendirilmektedir.

Üstün kaliteli hammadde kullanarak, titiz işçilikle üretilen makinelerde standart ve opsiyonel aksesuarlar ile kullanılan tüm ekipmanlar, dünyaca kabul görmüş markalardır. Kullanıcının en yüksek verimle üstün performans alması en temel prensip kabul edilmiştir. Güven Çelik firması ürünlerini marka tescilli olarak GÜVENÇELİK® ve EUROSTATİK® markalan ile tüketiciye ulaştırmaktadır. İşletme, 2009 yılında ISO 9001 belgesini almıştır. Ürünlerinin çoğunu CE belgeli olarak üretmektedir. İşletme, bulunduğu BÖLGE içerisinde GAZ-MER belgesini almaya layık ilk firma olmuştur.

İşletme, 2007 yılından beri KOSGEB desteklerini etkin bir şekilde kullanmaktadır. Genel Destek Programı kapsamında işletmede istihdam edilen, teknik personeller Nitelikli Eleman İstihdam Desteği ile istihdam edilmiştir.  Test, Analiz ve Kalibrasyon Desteği kapsamında ürünlerini, CE kapsamında da tüm test ve analizlerini yaptırmaktadır.

KOBİ Proje Desteği ile, “Araştırma ve Geliştirme Birimi Güçlendirme Projesi” ni başarı ile tamamlamıştır.

2016 yılında KOBİGEL-Kobi Gelişim Destek Programı kapsamında  “Mikro İşlemci İle Çalışan Akıllı Elektrostatik Toz Boya Tabancası” üretimine yönelik projesi devam etmektedir.

Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında bir Ar-Ge projesi ve bir Endüstriyel Uygulama Projesini başarı ile tamamlamıştır. Bir Ar-Ge projesi de halen devam etmektedir.

1999 yılından beri beyaz eşya başta olmak üzere değişik sektörlere yönelik olarak boyama ve kaplama tesislerinin tasarımı, üretimi ve anahtar teslim şekilde kurulumu alanında faaliyet gösteren işletme, son yıllarda başlatmış olduğu yeni ürün ve teknoloji geliştirme faaliyetleri ile sektöründe önemli bir gelişme kaydetmiş ve ülkemizdeki ilk 5 firma arasına girmeyi başarmıştır.

İşletme bünyesinde kurulan, Ar-Ge departmanında sadece Ar-Ge çalışmalarına odaklanmak üzere toplam 8 mühendis ve teknik personel istihdamı gerçekleştiren firma, kısa zamanda Ar-Ge kurumsallaşmasını tamamlamış ve yeni ürün geliştirme faaliyetlerine yönelmiştir.

Bu kapsamda yürütülen KOSGEB destekli projelerle Ar-Ge biriminin kurulması ve geliştirilmesi sağlanmış, özgün ve çevreci yeni teknolojilere dayalı 2 yeni ürün geliştirilmiştir. Geliştirilen bu yeni ürünler dünyanın dört bir yanındaki, büyük ve kurumsal endüstriyel tesislerin üretim bantlarında yerlerini almıştır. Hali hazırda %80 oranında yurt dışı odaklı çalışan işletme, son 3 yılda gerek net satışlarını gerekse ihracatını istikrarlı şekilde artırmış ve artırmaya devam etmektedir.

İşletme 2015 yılında, KOSGEB 4.KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nde Yılın Başarılı İnovatif KOBİ finalisti olmuştur.