Yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten, bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan KOBİ’ler önceliğimiz olmak üzere yeni bir vizyon ile bütün KOBİ’lerimize gerekli desteği sağlayacağız.

KOSGEB Desteği İle İleri Teknoloji Ürünler Geliştiriyor

KOSGEB Desteği İle İleri Teknoloji Ürünler Geliştiriyor

Saykal Elektronik ve Yazılım Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti, elektronik ve yazılım alanlarında çalışmak üzere 2010 yılının Nisan ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermayesi Desteği’ne hak kazanarak Gebze Teknik Üniversitesi KOSGEB Teknoloji Merkezi’nde, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu olan Yücel Saykal tarafından kuruldu. İlk iki yıl KOSGEB binasında faaliyet gösteren firma 2012 yılının eylül ayında GOSB Teknopark’a taşındı.

Altıncı yılını geride bırakan firma farklı sektörlerden birçok müşterisine 70’den fazla elektronik ürün geliştirdi ve bu süreçte kendi ürünlerinin de tasarımını tamamlayarak seri üretime geçti. İlk olarak KOSGEB Ar-Ge desteği ile Büyük Ölçekli Donanım ve Yazılım Sistemleri İçin İzleme, Yönetme ve Denetleme Yazılımı’nı geliştiren firma, ürününü deprem izleme, enerji sektörü, madencilik gibi alanlarda kullandı ve başarılı projeler gerçekleştirdi.

Gelişen teknolojilerin ülkelerin kaderlerini belirlediği yüzyılımızda, elektronik ve yazılım sektöründe milli ürünlerin ve tasarımların ülkemize sağlayacağı katma değerin farkında olan firma, AR-GE faaliyetlerine önem vererek, ülkemizdeki bilgi birikimini ve teknolojik altyapıları artırmak için tecrübeli, genç ve dinamik mühendislik ekibi ile ilklere imza attı.

Su Altı Akustik Haberleşme Projesi, Denizaltı-Helikopter Güvenli Optik Haberleşme Projesi, Güneş Takip Sistemi, Su Altı Boru Hatları İzleme Sistemi, Enerji Üretim ve İletim Sistemi IED Ürünü, Vucüt İçi Elektronik İmplant Projesi, Hayvancılık Sürü Yönetim Sistemi ve Donanımları, Otomotiv Akıllı BLDC Sürücü, Endüstriyel IOT Ürünleri, Kuvvetli Yer Hareketleri İzleme Sistemi, Yapısal Sağlık İzleme Sistemi, Hassas Açıölçer ve İvme Ölçer Projeleri, Kablosuz Haberleşme Ürünleri; firmanın önemli projelerinden bazılarıdır.

Saykal Elektronik son yıllarda ürün odaklı çalışmaları ile kendi ürünlerinin geliştirilmesine yoğunlaşmış ve 2015 yılında yaklaşık 8000 adet ürün üretimi gerçekleştirmiştir. 2016 yılında da KOSGEB Ar-Ge desteği ile kendi ürünlerini geliştirmeye devam etmektedir. Geliştirdiği ve ürettiği ürünler müşterileri ve iş ortakları tarafından birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Her geçen yıl ürün portfoyüne yenilerini ekleyen firma 2016 yılında ilk doğrudan ihracatını Avustralya ve Amerika’ya yapmıştır. Referansları arasında Tübitak, Savunma Sanayi Müşteşarlığı, Aselsan, Eczacıbaşı, TOFAŞ, Toyota, İGDAŞ, Sanayi Bakanlığı, Aisin Otomotiv, AES Denizcilik, Üniversiteler (İTÜ, Boğaziçi, KTÜ, GTE, Bahçeşehir) ve daha birçok özel sektör kuruluşu yer almaktadır.