KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Hırdavat Sanayici ve İşadamları Derneği (HISİAD) Başkanı Çetin Tecdelioğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
Tarih: 19 Ekim 2019

Fuar Desteği

Kabulde konuşan HISİAD Başkanı Tecdelioğlu, KOSGEB’in başarılı çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini belirterek, hırdavat sektörüyle ilgili fuar organizasyon yapmak istediklerini belirtti. Bu sektörde ilk olacak fuarın dünya çapında öncü bir niteliği olacağını kaydeden Tecdelioğlu, bu konuda KOSGEB’in tecrübesinden yararlanmak istediklerini belirtti.

İş Birliği Programı

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, KOSGEB’in KOBİ ekosisteminin merkezinde yer aldığını kaydederek, her sektöre yönelik destekleri bulunduğunu anlattı. İş Birliği Destek Programı hakkında Tecdelioğlu ve yönetim kurulu üyelerine bilgi veren KOSGEB Başkanı Uzkurt, bu destek programının proje bazlı olduğunun altını çizdi.

İşletme Değerlendirme Raporu

Uzkurt, KOSGEB olarak yakın zamanda KOBİ’lerin karnesini çıkardıklarını ve bunu İşletme Değerlendirme Raporu olarak işletmelere ücretsiz bir biçimde e-Devlet üzerinden sunduklarını anlatırken, KOSGEB’in yeni vizyonu ve yol haritası doğrultusunda nitelikli KOBİ’lere daha yüksek oranlarda destek vermeye başladıklarını sözlerine ekledi.

İthal Ürünlerin Yerlileştirilmesi

Toplantıda, sektörün ihracat düzeyinin yüksek olduğu, İthal edilen teçhizatın yerli üretimi için KOSGEB’in yerlileştirme destek programlarından yararlanılabileceği gibi konular da istişare edildi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2019