Malatya Ticaret ve Sanayi Odasını (MTSO) ziyaret eden KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, KOBİ’lere destek programıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Tarih: 30 Ocak 2020

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve talimatı üzerine depremde zarar gören KOBİ’lere 100 bin liraya kadar Acil Destek Kredisi Programını yürürlüğe koyduklarını kaydetti.

Uzkurt, “Depremin yaralarını sarmak için KOSGEB olarak bize düşen ne varsa bunun hazırlıklarını yaptık. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ve bize talimatları doğrultusunda depremden zarar gören KOBİ’lerimize 100 bin TL üst limitli kredi programı uygulayacağız. Bu kredi tamamen faizsiz olacak, bu kredinin faizini KOSGEB olarak biz ödeyeceğiz. Bu krediyi kullandıktan sonra KOBİ’lerimiz bir yıl boyunca hiçbir ödeme yapmayacaklar. Ondan sonraki dönemde de 3'er aylık vadelerde taksitlerini 24 ay içerisinde ödeyecekler. Teminatı da Kredi Garanti Fonu iş birliğiyle sağlayacağız. KOBİ’lerimiz daha sonra açıklayacağımız bankaların Elazığ ve Malatya'daki şubelerine giderek bu destek programından yararlanabilecekler” diye konuştu.

Başvuru sırasında herhangi bir evrak belge istemediklerini de ifade eden Uzkurt, ”Veri tabanına kayıtlı KOBİ’lerimiz doğrudan bankla şubelerine giderek, depremde zarar gördüğünü beyan edecek ve KOSGEB’in Acil Destek Kredisinden faydalanmak istediklerini söyleyecekler.  Bankalar da valilik tarafından kendilerine verilen listelerde, zarar gören işletme isimleri var ise kredi kullanımını gerçekleştirecekler. Kredi kullanırken teminat sıkıntısı çeken KOBİ’lerimizin bu sorununu aşmak için de Kredi Garanti Fonu ile bir protokol imzaladık orada da teminat bulmalarının yolunu açmış oluyoruz.” dedi.

Uzkurt, ayrıca Elazığ ve Malatya‘da depremde zarar gören veya görmeyen bütün KOBİ’lerin borçlarını 2021 yılına kadar ertelediklerini de sözlerine ekledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise, "KOSGEB’in önemini Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak biliyoruz. Hem KOBİ’lerin gelişmesinde hem de işletmelerimizin teknolojik yatırım yapmasında KOSGEB’i her zaman yanımızda görüyoruz. Malatya ve Elazığ’da depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2020

Galeri