KOSGEB Başkanı Kurt, memleketi Samsun’da KOSGEB desteklerinden yararlanmış iki işletmeyi ziyaret etti. Aygün A.Ş. ve Seral Tekstil’de incelemelerde bulunan Kurt, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi’ni anlattı
Tarih: 26 Temmuz 2021

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Samsun’da çeşitli temaslarda bulundu. KOSGEB Samsun Müdürlüğü’nü ziyaret eden KOSGEB Başkanı Kurt, çalışanlarla bir araya geldi, müdürlüğün faaliyetleri hakkında brifing aldı. Başkan Kurt daha sonra Samsun’da faaliyet gösteren iki işletmeyi ziyaret etti. Ziyaretlerde KOSGEB Samsun Müdürü Nebahat Livaoğlu da hazır bulundu.

İşletme Ziyaretleri

Başkan Kurt’un işletme ziyaretleri kapsamında ilk durağı Aygün A.Ş. oldu. İşletme sahibi Mehmet Aygün, yürüttükleri çalışmalar hakkında Kurt’a bilgi verdi. Uzun yıllardır medikal sektöründe faaliyet gösteren Aygün A.Ş.’de incelemelerde bulunan Kurt, çalışanlarla da sohbet etti. Kurt, daha sonra Seral Tekstil A.Ş’ye geçti. İşletme sahibi Kadir Beytekin’in ev sahipliğindeki ziyarette ev, otel ve hastane tekstili üzerine faaliyet gösteren Seral Tekstil hakkında brifing alan Kurt, üretim hattındaki ürünleri inceledi.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi

Kurt, her iki işletme ziyaretinde de sorunları dinledi, KOSGEB desteklerini anlattı. İkisi de ihracatçı olan firma yöneticileriyle yurt dışı pazar olanakları hakkında fikir alışverişinde bulunan Kurt, nasıl daha fazla ihracat yapabilecekleri üzerine görüştü. Kurt, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’nda üretimde yapısal dönüşüm çağrısını çıkıldığını kaydetti. Bu programın yüksek katma değerli, orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin yerli imkân ve kabiliyetlerle üretimine destek verdiğini bildiren Kurt, KOSGEB’in de program kapsamında destek verdiğini bildirdi.

Üretiminin Yüzde 80’ini İhraç Ediyor

1988 yılında Samsun’da kurulan Aygün A.Ş, 30 yılı aşkın süredir medikal sektöründe üretim yapıyor. Üretiminin yaklaşık yüzde 80’ini ihraç eden işletme, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD ve Çin dahil 100 den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Aygün A.Ş, steril konteynır sistemleri, cerrahi motor sistemleri, tek kullanımlık medikal ürünler ve ameliyathane aydınlatma sistemleri üzerine faaliyet gösteriyor. Aygün A.Ş.’nin ameliyathane aydınlatma sistemleri ile ilgili AR-GE projesi, KOSGEB tarafından desteklendi. Proje sonucunda tüm test ve belgelendirme işlemleri başarıyla sonuçlandı ve ameliyat aydınlatma sistemlerinin seri üretime başlandı. Aygün A.Ş, projenin seri üretimi için TEKNOYATIRIM desteğinden de faydalandı.

Hedef Yurt Dışı Pazar Ağını Genişletmek

Seral Tekstil A.Ş, ev, hastane ve otel tekstili ürünleri üzerine faaliyet gösteriyor. Türkiye’de ve dünyada faaliyet gösteren otellerin tekstil ürünlerini tedarik eden işletmenin ürün portföyünde ev ve hastane tekstili de bulunuyor. Yastık, yorgan, yatak alezi, kapitoneli yatak örtüsü ve otel tipi nevresim takımları üreten Seral Tekstil, KOSGEB desteklerinden de yararlandı. KOBİGEL ve İşletme Geliştirme Destek Programları kapsamında destek alan Seral Tekstil, KOBİ vasfından çıkarak büyük işletme oldu. Şirketin hedefinde yurt dışı pazar ağını daha da genişletmek var.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2021