KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, "İşletme sermayesi olarak işlerine devam edebilmeleri için zarar ve ziyanlarını karşılamak üzere bunu kullandırmış olacağız" dedi.
Tarih: 04 Eylül 2021

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Bozkurt esnafına 40 milyon lira kredi vereceklerini söyledi.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketinin yaşandığı bölgeye gelerek Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret eden Kurt, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ile basın açıklaması yaptı.

Devletimiz Hızla Aksiyon Aldı

Kurt, Kastamonu ve Sinop ağırlıklı yaşanan sel afetinde devletin hızlıca aksiyon aldığını belirtti.

Bölgede çalışmaların hızlıca başlatıldığını dile getiren Kurt, "Hemen her gün farklı bakanlarımız ve ilgili birimler burada afeti yerinde görerek alınabilecek tedbirlerle vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi için elinden geleni yaptı. Can kayıpları tabii geriye çeviremeyeceğimiz en önemli unsur. Tekraren onlara Allah rahmet eylesin diyoruz. Kayıpları olan ailelere tekrar sabırlar diliyorum." diye konuştu.

Kurt, "KOSGEB olarak afetin hemen ardından Sayın Bakanımız Mustafa Varank ile beraber buraya geldik. Hem Sinop hem de Kastamonu'da yerinde incelemelerde bulunduk. Ben de buraya tekrar gelip bugüne kadar yaptığımız işlemleri tekrar değerlendirmek üzere arkadaşlarımızla bir araya geldim." ifadelerini kullandı.

Bozkurt'ta geçici şube oluşturduklarını vurgulayan Kurt, şunları kaydetti:

Diğer ilçelerimizde de şubelerimiz geçici olarak oluşturuluyor. Vatandaşlarımız bize gelmesin biz vatandaşımıza gelip yerinde ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere 100 bin liraya kadar cirosu olan esnafımıza 100 bin lira sıfır faizsiz bir yıl ödemesiz toplamda 3 yıl ödemeli bir kredi paketimiz var. Cirosu 100 bin liradan yüksek olan esnafımıza da 250 bin liraya kadar kredi imkânı tanıyoruz. Bu çerçevede toplamda burada 40 milyon lira civarında bir kredi hacmini oluşturmuş olacağız. Yine Sinop'ta da buna benzer bir rakam var. Bunu hızlı bir şekilde bankalar üzerinden vatandaşlarımız kullanabilecek. İşletme sermayesi olarak işlerine devam edebilmeleri için zarar ziyanlarını karşılamak üzere bunu kullandırmış olacağız. Toplantıya KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol da katıldı.

Ayancık'ta İncelemelerde Bulundu

KOSGEB Başkanı Kurt, Bozkurt’un ardından yine selden zarar gören Sinop’un Ayancık ilçesine geçti. Kurt burada, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile birlikte Ayancık Küçük Sanayi Sitesinde incelemelerde bulundu. KOSGEB Başkanı Kurt’a KOSGEB Sinop İl Müdürü Nedim Kaşıkırık da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2021