KOSGEB Başkanı Kurt, KOBİA Başkan Yardımcısı Abbas ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, iki ülke KOBİ’leri arasındaki iş birliği imkanları ele alındı
Tarih: 06 Eylül 2021

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Karabağ’da Ermeni işgalinin sona erdirilmesi ile birlikte zor günlerin geride kaldığını belirterek, “Bundan sonra önemli olan işgalden kurtarılan bölgelerin yeniden imar edilerek kalkındırılmasıdır. Karabağ’ın kalkındırılması için KOSGEB olarak bütün ekibimizle birlikte her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi Ajansı (KOBİA) Başkan Yardımcısı Mehman Abbas ve beraberindeki heyet ‘‘Azerbaycan’da Kırsal Alanlarda Girişimciliğin Geliştirilmesi Destek Projesi” kapsamında KOSGEB’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

KOSGEB Başkanı Kurt, KOBİA Başkan Yardımcısı Abbas ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde konuşan KOSGEB Başkanı Kurt, şunları söyledi:

Sanayi Merkezli Büyüme

Azerbaycan’da Kırsal Alanlarda Girişimciliğin Desteklenmesi programı dâhilinde Azerbaycan’a destek vermek istiyoruz. Türkiye, endüstriyel kapasitesi ile dünyada en esnek iş gücü kabiliyetlerinden birisine sahip. Pandemi döneminde Türkiye olarak ekonomide çok ciddi bir büyüme oranı yakaladık ve bu büyümenin büyük bir kısmı da sanayiden kaynaklı oldu. Türkiye’den hangi sektörler için talep varsa biz o konularda mentörlük gibi gerekli desteği ister Türkiye’de olsun ister Azerbaycan’da olsun vermeye hazırız.

Sağlam İlişkiler

Azerbaycan’ın Karabağ’ın işgali sürecinde göstermiş olduğu dirayetli duruş çok önemliydi. Bu süreçte Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin ne kadar sağlam olduğunu gördük. Bu zor günler çok şükür geride kaldı. Bundan sonra önemli olan işgalden kurtarılan bölgelerin yeniden imar edilerek kalkındırılmasıdır. Karabağ’ın kalkındırılması için KOSGEB olarak bütün ekibimizle birlikte her türlü desteği vermeye hazırız.

KOBİA Başkan Yardımcısı Abbas da şunları söyledi:

KOSGEB Tecrübesinden Faydalanmak İstiyoruz

Ekim ve Kasım aylarında Azerbaycan’da girişimcilik üzerine uluslararası iş forumları düzenleyeceğiz. Bu forumlarda işgalden azat edilmiş Karabağ’da olası yatırım fırsatlarını ele alacağız. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. KOBİ Gelişme Fonu üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. KOSGEB’in bu alanlarda tecrübesi var. Bu tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Türk Dilli Ülkeler İçin Fon Yaratılması” konusunda da çalışmalarımız var.

Destek Programları Anlatıldı

Yapılan konuşmaların ardından ilgili KOSGEB Daire Başkanları tarafından Azerbaycan heyetine KOSGEB Destek Programlarını anlatan sunumlar yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2021

Galeri