Türkiye ve Ruanda, iki ülke KOBİ’leri arasında iş birliğini geliştirme yönünde karar aldı. Karara ilişkin imzalar, Ankara’da atıldı
Tarih: 07 Eylül 2021

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ruanda Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Vincent Biruta arasında KOBİ’ler alanında iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Baş Başa ve Heyetler Arası Görüşme

Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunan Ruanda Dışişleri Bakanı Biruta, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Çavuşoğlu ve Biruta basının karşısına geçti.

KOSGEB ile MINICOM Arasında

Ortak basın toplantısı öncesinde iki bakan, çeşitli anlaşmalara imza attı. Bu çerçevede, KOSGEB ile Ruanda Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (MINICOM) arasında mutabakat zaptı imza altına alındı.

Kat Etmemiz Gereken Mesafeler Var

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, KOBİ'ler, yükseköğrenim bursları, protokol ve spor alanlarında iş birliği öngören mutabakat zabıtlarına değinerek, "Siyasi ve ekonomik ilişkilerimizde kat etmemiz gereken mesafeler var" dedi.

Ticari İlişkiler Yoğunlaşacak

Çavuşoğlu iki ülke KOBİ’leri alanında iş birliğinin geliştirilmesi sayesinde Ruanda ile mevcut ticari ilişkilerinin yoğunlaşacağını ve ticaret hacminin artacağını vurguladı.

Kurumsal Kapasitenin Arttırılması

KOBİ’ler bağlamında imzalanan mutabakat zaptı ile KOSGEB ve MINICOM arasında bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacak. KOBİ destek mekanizmaları alanında kurumsal kapasitenin artırılması, KOBİ’leri arasında ekonomik ve ticari iş birliğinin geliştirilmesi, KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılması hedefleniyor.

KOSGEB, Ruanda ile imzalanan mutabakat zaptı ile 68 ülkeden 86 muadil kuruluş ve 5 uluslararası örgüt ile imzaladığı mutabakat zaptı sayısını 91'e çıkardı.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2021

Galeri