Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın Türkiye-Tacikistan 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı için gittiği Duşanbe’de iki ülke KOBİ’leri arasında ilişkileri güçlendirecek bir adım atıldı.
Tarih: 13 Ekim 2021

KOSGEB, Tacikistan Devlet Yatırımlar ve Kamu Mülkiyeti İdaresi Komitesi ile KOBİ’ler bağlamında tecrübelerini paylaşacak. KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile Tacikistan Devlet Yatırımlar ve Kamu Mülkiyeti İdaresi Komitesi Başkanı Sadi Sangınmurod Qodirzoda arasında mutabakat zaptı imzalandı. Buna göre iki ülke arasında KOBİ'ler ve girişimcilik alanında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak.

Türkiye-Tacikistan 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tacikistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Sherali Kabir katıldı.

Toplantının ardından iki ülke KOBİ’leri arasında iş birliğini geliştirecek bir adım atıldı. İki bakanın huzurunda KOSGEB Başkanı Kurt ile Tacikistan Devlet Yatırımlar ve Kamu Mülkiyeti İdaresi Komitesi Başkanı Qodirzoda mutabakat zaptı imzaladı.

KOSGEB ile Tacikistan Devlet Yatırımlar ve Kamu Mülkiyeti İdaresi Komitesi arasında imzalanan mutabakat zaptı ile iki ülke arasında KOBİ'ler ve girişimcilik alanında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak. İki ülke arasında uzman değişim programları hayata geçirilecek. Mutabakat zaptı çerçevesinde yapılacak somut işlere yönelik olarak eylem planı hazırlığı yapılacak.

Bununla birlikte KOSGEB'in uluslararası alanda imzaladığı mutabakat zaptı sayısı 93'e, mutabakat zaptı imzalanan ülke sayısı 69'a yükseldi.

İmza töreninde Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçisi Emre Zeki Karagöl, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Gülle, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Orhan Aydın ile DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu da hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2021