Küçük ve orta ölçekli işletmeler bağlamında atılacak adımlara yönelik olarak imzalanan eylem planı ile uzman değişimi ve tecrübe paylaşımı gibi programlar hayata geçirilecek
Tarih: 16 Kasım 2021

Libya-Türkiye Proje Geliştirme Ekonomik Forumu İstanbul’da başladı. Üç gün sürecek forumun ilk gününde KOSGEB ile Libya Girişimcilik arasında eylem planı imzalandı. KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile Libya Girişimcilik Genel Müdürü Abdalnassr Abouzkeh eylem planını imza altına aldı.

KOSGEB Başkanı Kurt, Türkiye’nin dost ve kardeş Libya ile kökü derin, özel ilişkileri olduğunu belirterek ortak geçmişin 500 yıl önceye dayandığını kaydetti. Türkiye olarak Libya halkının, dolayısıyla Libya KOBİ'lerinin ve girişimcilerin refahını önemsediklerini kaydeden KOSGEB Başkanı Kurt, yapılan anlaşmayla ilişkileri daha da derinleştireceklerini bildirdi.

Kurt, forumun gerçekleştirildiği otelde bulunan KOSGEB standında Libyalı iş insanlarına ve bürokratlara KOSGEB faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantı öncesinde KOSGEB Başkanı Kurt ile Libya Girişimcilik Genel Müdürü Abouzkeh baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Eylem Planı ile 2022 yılı sonuna kadar Türk ve Libyalı yetkililerden oluşan bir çalışma grubu oluşturulacak. Çalışma grubu, bilgi paylaşımı ve uzman değişim faaliyetlerini organize edecek. Eylem planı kapsamında iki ülke KOBİ’leri arasında tecrübe paylaşım programlamaları düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2021

Galeri