KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, KOSGEB veri tabanına göre ihracat yapan yaklaşık 40 bin KOBİ’ye bir mektup gönderdi.
Tarih: 26 Kasım 2021

E-Posta ile gönderilen mektupta işletmelere özel olarak sunulan İşletme Değerlendirme Raporu’nu ücretsiz olarak edinebilecekleri ifade edilerek İngilizce versiyonu da olan raporun şirket yetkilisi tarafından e-Devlet üzerinden indirilebileceği kaydedildi.

KOSGEB Başkanı Kurt’un “Değerli İhracatçımız” hitabıyla başlayan mektubu şöyle:

46 Ayrı Başlık

Yurt dışı iş bağlantılarınızda referans dokümanı olarak da kullanabilmeniz için size özel olarak “İşletme Değerlendirme Raporu’nu (İDR)” hazırladık. Raporda, sektörünüzde ve bölgenizde ihracatta kaçıncı sırada olduğunuzu, işletmenizin yıllar bazında ihracat açısından diğer işletmelere nazaran konumunu ve işletmenizin toplamda 46 farklı başlıkta değerlendirmesini görebilirsiniz.

İdari Kayıtlar

Başkanlığımız tarafından, idari kayıtlardan yararlanılarak tamamen objektif olarak hazırlanan İDR’nin İngilizce versiyonunu müşterileriniz ile paylaşarak iş bağlantılarınızda güven ortamı oluşturabilirsiniz. Müşterileriniz raporun karekodunu kullanarak raporun orijinalliğini teyit edebilirler.

e-Devlet Üzerinden Ücretsiz

Raporunuzu hiçbir ücret ödemeden ve e- devlet üzerinden hızlıca almak için tek yapmanız gereken, şirket yetkilinizin; https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7146/isletme-degerlendirme-raporu-basvurusu  linkinden başvuru yapması. Haydi siz de şimdi hemen başvurun ve diğer binlerce ihracatçı işletmemiz gibi raporunuzu indirin.

Raporda Neler Var?

İşletmelerin zayıf ve güçlü yönlerini görmelerini amaçlayan İşletme Değerlendirme Raporu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Patent ve Marka Kurumu ve Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan veriler kullanılıyor. Raporda, işletmenin ölçeği, çalışan sayısı ve mali kriterlerine göre sıralaması, insan kaynağı yapısı, Ar-Ge, yenilik, markalaşma ve verimlilik konularındaki durumu, ihracat yapan veya yapmayan işletmeler için hedef pazarlar ve pazar payı ile birlikte birçok başlıkta detaylı finansal analizler yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2021