KOSGEB Başkanı Kurt, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Avrupa Birliği Yolunda KOBİ’ler etkinliğinin 5’incisinde Trabzonlu iş insanlarına seslendi
Tarih: 15 Aralık 2021

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, “Bundan sonraki dönemde KOSGEB olarak destek süreçlerimizde uluslararasılaşma ve Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Şu anda KOBİ’lerimizin Ar-Ge harcamaları istikrarlı bir trendle yükseliyor.” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde  “Avrupa Birliği Yolunda KOBİ’ler” etkinliği düzenlendi. KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt'un da katıldığı etkinlikte, Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, KOSGEB, TKDK, TUBİTAK, İŞKUR, DOKA, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası temsilcileri, KOBİ ve girişimcilere yönelik devlet destekleri konusunda bilgilendirme yaptı.

Üretim Konuşuluyor

Toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Kurt, Türkiye’de üretimin bu kadar ön planda olduğu başka bir dönem yaşanmadığını belirterek “Bundan 10 - 15 yıl öncesine kadar hizmet sektörü, inşaat sektörü ve çok sınırlı bir şekilde üretim konuşulurken, bu günkü Türkiye ekonomisinde artık üretim, ihracat, teknoloji ve yüksek teknolojili ürünler konuşuluyor.” dedi.

KOBİ ve Girişimcilerin Yanındayız

KOSGEB olarak 30 yılı aşkın bir süredir sanayinin, Ar-Ge faaliyetlerinin ve KOBİ’lerin geliştirilmesi için önemli faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Kurt, “2 bin kişiyi aşan personelimizle, 81 ilde 88 müdürlük ile KOBİ ve girişimcilerimizin yanındayız ve teknoloji firmalarının, üreten firmaların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Merak ve İlgi Var

Kurt, son 20 yılda Türkiye’de ihracatın ciddi derecede arttığını vurgulayarak “Uluslararası toplantılara katıldığımızda paydaş kuruluşların Türk KOBİ’lerine karşı ayrı bir merak ve ilgisinin olduğunu görüyoruz. Bundan sonraki dönemde KOSGEB olarak destek süreçlerimizde uluslararasılaşma ve Ar-Ge faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Şu anda KOBİ’lerimizin Ar-Ge harcamaları istikrarlı bir trendle yükseliyor.” dedi.

Dijitalleşmenin Yaygınlaştırılması

Kurt şöyle devam etti: Bundan 20 yıl önce Türkiye’deki Teknoloji Geliştirme Bölgesi sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. Şu anda 80’in üzerinde merkezimiz var. Bu merkezlerimizde güzel işler yapılıyor. Unicorn dediğimiz yapılar buralardan çıkıyor. Yeni destek alanlarımızdan bir tanesi de dijitalleşmenin yaygınlaştırılması olacak.  Türkiye’nin ihracatının arttırılması ve üretim alanlarının teknolojik seviyesinin yükseltilmesi KOBİ’lerimizin dijital alt yapılarının güçlendirilmesi sayesinde olacaktır.

Müdürlük ve İşletme Ziyaretleri

Trabzon ziyareti kapsamında KOSGEB Trabzon Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Kurt, TİSAŞ ve Çolakoğlu Makina’nın üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Kurt, Arsin OSB’yi ziyaret ederek MÜSİAD Trabzon Şubesi yöneticileriyle bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2021