KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ile ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile bir araya geldi
Tarih: 21 Ocak 2022

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ile ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ile bir araya geldi. Görüşmede, ATO’nun 30-31 Mart’ta gerçekleştireceği "EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi" ele alındı.

Yeşil Kalkınma

ATO Başkanı Baran, dünyanın önemli gündem maddelerinden biri olan yeşil kalkınma konusunda çalışmalar yürüttüklerini kaydederek zirvenin bu anlamda büyük önem taşıdığını bildirdi. Zirveye iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katılacağını ifade eden Baran, KOSGEB’in de zirveye desteğinin önemli olduğuna işaret etti.

Destek Mekanizmaları Hayata Geçecek

KOSGEB Başkanı Kurt, Türkiye’nin geri dönüşüm, emisyonların azaltılması ve döngüsel ekonomi ile ilgili çok ciddi çabaları olduğunu belirterek bu alanda farklı destek mekanizmalarını hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Farkındalık ve Katılım

ATO tarafından gerçekleştirilecek zirvenin bu bağlamda çok önemli olduğunu vurgulayan Kurt, KOSGEB olarak hem zirve hakkında farkındalık oluşturma hem de KOBİ’lerin katılımı noktasında gerekli desteği vereceklerine işaret etti.

Hızlı Destek Programı

Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'nın 3’üncü fazı da ele alındı. KOSGEB Başkanı Kurt; genç, kadın ve yeni mezunların istihdamına odaklanan bu yeni fazda imalatın yanı sıra toptan ve perakende sektörünü de kapsama aldıklarına değindi.

Baran’a Teşekkür

KOSGEB Başkanı Kurt, bu süreçte ATO üyelerini bilgilendirme noktasında verdikleri destek için Baran’a teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2022