İstihdama yönelik destek programında ilave personel alımları Nisan sonuna ödeme talepleri de Mayıs sonuna kadar devam ediyor
Tarih: 07 Nisan 2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB’in mikro ve küçük işletmelere yönelik olarak kurguladığı hızlı destek programıyla ilgili güncel verileri açıkladı. Bugüne kadar programdan faydalanan 18 bin işletmenin 32 bin yeni personel istihdam ettiğini kaydeden Bakan Varank, “Personel alımları ve ödemeler devam ediyor. İşletmelerimiz; Nisan sonuna kadar yeni personelini istihdam edebilir. Mayıs sonuna kadar da KOSGEB’den ödeme talebinde bulunabilir.” dedi.

Varank, Ford Otosan’ın Gölcük fabrikasında üretilen tam elektrikli ticari araç e-Transit’in tanıtım töreninde konuştu.

Hedef 75 Bin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Ocak’ta KOSGEB’in Mikro ve Küçük İşletmeler için Hızlı Destek Programı’nı kamuoyuna ilan ettiğini hatırlatan Varank, 75 bin meslek lisesi veya üniversite mezunu gencin istihdam edilmesi hedefiyle başlattığımız bu programda işletmelerimize 110 bin liraya kadar faizsiz destek veriyoruz. Şimdiye kadar bu destekten faydalanan 18 bin işletme, 32 bin yeni personel istihdam etti.” dedi.

1 Milyar 650 Milyon TL’lik Ödeme

Varank, bu işletmelere destek tutarının yarısını oluşturan birinci taksit bağlamında 1 milyar 650 milyon lirayı ödeme yaptıklarını vurgulayarak “Programa başvuran ve geçici onay alan işletmelerimize şu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Personel alımları ve ödemeler devam ediyor. İşletmelerimiz; Nisan sonuna kadar yeni personelini istihdam edebilir. Mayıs sonuna kadar da KOSGEB’den ödeme talebinde bulunabilir.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2022