KOSGEB ile Kazakistan Girişimciliği Geliştirme Fonu (DAMU) arasında 2011 yılında imzalanan mutabakat zaptı, 11 yıl sonra yenilendi. İki ülke KOBİ’leri arasında B2B etkinlikleri organize edilecek, teknoloji temelli alanlara odaklanılacak.
Tarih: 11 Mayıs 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’i Ankara’da ağırladı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde iki ülke iş birliğine yönelik adımlar atıldı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in heyetinde yer alan DAMU ile DAMU hisselerinin tamamına sahip olan Bayterek Holding yetkilileri KOSGEB’i ziyaret etti.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt başkanlığındaki heyet, Bayterek Yönetim Kurulu Başkanı Kanat Sharlapayev, Bayterek Uluslararası İlişkiler Müdürü Kanat İbrayev, DAMU CEO’su Gaukhar Buribayeva ile DAMU Uluslararası İlişkiler Müdürü Murat Bapayev ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İlişkiler Derinleşecek

Görüşmede KOSGEB Başkanı Kurt, 2011 yılında DAMU ile mutabakat zaptı imzaladıklarını hatırlatarak bu çerçevede girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini, uzman değişimi programları organize ettiklerini söyledi. Yenilenecek mutabakat zaptının iş birliğini daha da derinleştireceğine inandığını kaydeden KOSGEB Başkanı Kurt, “Sadece KOBİ'lerimiz arasındaki ticari bağları artırmakla kalmayıp KOBİ politikası ve destekleri konusunda en iyi uygulamaları paylaşarak kuruluşlarımızın kapasitesini geliştirmeye de katkıda bulunacağına inanıyorum.” dedi.

İş Birliği Artacak

Bayterek Yönetim Kurulu Başkanı Sharlapayev, Bayterek’in genel yapısından bahsederek alt kuruluşu olan DAMU ile KOSGEB arasında kurulan iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. DAMU CEO’su Buribayeva, önemli bir ortaklık kurduklarını belirterek, yenilenen mutabakat zaptı ile iş birliğinin artacağını ifade etti.

İmzalar Atıldı

İki heyet akşam saatlerinde Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen bir toplantıda yeniden bir araya geldi. Toplantıda, KOSGEB ile DAMU arasında 2011 yılında imzalanan mutabakat zaptının yenilenmesine ilişkin imzalar atıldı. KOSGEB Başkanı Kurt ile DAMU CEO’su Buribayeva’ın imzaladığı mutabakat zaptı ile iki ülke KOBİ’leri arasında B2B etkinlikleri organize edilecek, teknoloji temelli alanlara odaklanılacak.

 

Haberin videosu içinyoutu.be/PGQ2EVOiQfQ

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2022