KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, KOBSKA Yönetim Kurulu Başkanı Nigar Aleskerova ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasında ilişkilerin ileriye götürülmesi noktasında yapılabilecek iş birlikleri ele alındı
Tarih: 08 Haziran 2022

Görüşmeye KOBSKA Başkan Yardımcısı Firuze Celilova ile Türk Dünyası Kadın Platformu Kurucu Başkanı İlhama Novruzova da katıldı.

Kurumlar İçin Fırsat

KOSGEB Başkanı Kurt, Azerbaycan ile Türkiye’nin çok yakın ilişkileri olduğunu ifade ederek “Bu ilişkileri daha ileri seviyeye götürmek istiyoruz. Azerbaycan’dan 3 farklı kurumla imzaladığımız anlaşmalar var. İki ülke cumhurbaşkanının yakın seviye ilişkileri kurumlar için de bir fırsat teşkil ediyor” dedi.

Türkiye Pazarı

Azerbaycan ürünleri Türkiye’de çok tanınmadığına işaret eden Kurt, “E-Ticaret önemli bir çıkış noktası olabilir. Buradan bazı projeler üretebiliriz. Aynı zamanda Türkiye, Azerbaycan için de iyi bir pazar. Bu konu da Azerbaycan’daki KOBİ’lerce değerlendirilmeli” diye konuştu.

Tecrübe Paylaşımı

KOBSKA Başkanı Aleskerova, Türkiye’nin KOBİ’ler alanındaki tecrübesinden faydalanmak istediklerini anlatarak “Yurt dışı iş gezileri ile ilgili desteğiniz var. Bizim KOBİ’ler de buraya dahil olabilir. Fuarlar ve yurt dışı pazarlara açılma konularında da KOSGEB’in destekleri olduğunu biliyoruz. Bu alanlarda da iş birlikleri geliştirebiliriz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2022

Galeri