KOSGEB’in iştirakleri arasında bulunan KOBİ A.Ş.'nin yatırım yaptığı ve hassas döküm alanında Türkiye’nin önemli firmaları arasında yer alan Makim Makina, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı
Tarih: 17 Haziran 2022

Hassas dökümün yanında, geçiş kontrol sistemleri ve gıda sektörü ekipmanları olmak üzere 3 ana grupta üretim faaliyetleri gösteren Makim Makina, halka arz edildi. Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Makim Makina için Halka Arz Gong Töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene; KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Makim Makine Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin İleri, KOBİ A.Ş. Genel Müdürü ve Makim Makina Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Yılmaz, Makim Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Gönüllü ve Halk Yatırım Genel Müdürü Bülent Sezgin katıldı.

Protokol üyelerinin sahneye çıkmasının ardından gonga vurularak hem seans açıldı hem de Makim Makina Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Farklı Finansal Araçları ile Başarı

Daha sonra bir konuşma yapan KOSGEB Başkanı Kurt, Türkiye’nin kalkınmakta olan sanayisi ile sürekli ilerleyen bir ülke olduğuna vurgu yaparak Makim Makine’nın finansal enstrümanların farklı boyutlar ile sunulduğunda nasıl başarılar elde edilebileceğinin iyi bir göstergesi olduğunu söyledi. KOSGEB olarak Türkiye’de KOBİ ekosistemi içerisinde özellikle imalat sanayideki KOBİ'lere mümkün olduğunca yakın olmaya çalıştıklarını anlatarak KOBİ’leri bir adım daha öteye taşımaya çalıştıklarını ifade etti.

Farklı Finansal Enstürmanlar

Kurt, finansman denilince akla sadece bankadan çekilecek kredinin gelmemesi gerektiğine işaret ederek “Farklı finansal enstrümanların sürekli devrede olması gerekiyor. Özellikle ülkemiz gibi dinamik ve genç nüfusu olan, rekabetçilik konusunda çok önemli bir noktada bulunan bir ülkenin bu farklı finansman araçlarını çok daha güçlü bir şekilde ortaya koymasının gerektiğinin en net örneğini bugün yaşıyoruz. KOSGEB olarak biz, bu ülkeye umut bağlayan ve bu ülkede gelecek gören herkesin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

40 Yıl Önce Kuruldu

Ankara’da 40 yıl önce 2 idealist genç mühendisin kurduğu Makim Makina, 2007 yılında KOBİ A.Ş. ile güç birliği yaparak sektöründe önemli aktörlerden biri haline geldi. Şirket, Wembley Stadyumu'ndan, Heathrow Havalimanına, Genelkurmay Başkanlığı'ndan İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyelerinin metro istasyonlarına kadar birçok önemli projenin geçiş kontrol sistemlerine ürün sağladı.

Pay Başına 8,80 TL

Makim Makina’nın 1 TL nominal bedelli 18 milyon adet B grubu payın halka arz yöntemiyle satışına karar verildi. Bu çerçevede; KOBİ A.Ş’nin elinde bulunan 18 milyon TL nominal değerli yüzde 32,14’lük Makim Makina payları, pay başına 8,80 TL’den halka arz edildi. Halka arz sonrası KOBİ A.Ş. işletmede yüzde 5,86’lik bir payını tutmaya devam ediyor. 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022