Filistin Girişimcilik ve Güçlendirme Bakanı Osama Al Saadawi, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa il birlikte KOSGEB’i ziyaret etti.
Tarih: 28 Haziran 2022

KOSGEB ile Filistin Girişimcilik ve Güçlendirme Bakanlığı arasında 24 Mayıs 2022 tarihinde Ramallah’ta imzalanan mutabakat zaptı sonrası gerçekleşen ziyarette KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Filistinli Bakan Saadawi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Eyleme Dönüşecek

KOSGEB Başkanı Kurt, Filistin Girişimciliği Güçlendirme Bakanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan mutabakat zaptına değinerek iki kardeş ülke arasındaki KOBİ’lerin iş birliğini içeren bu zaptı hızlı bir şekilde eyleme dönüştüreceklerini vurguladı.

KOSGEB olarak Filistin ve Filistin halkı için azami gayret içerisinde olacaklarını ifade eden Kurt, dost ve kardeş Filistin’in KOSGEB'in girişimcilik konusundaki tecrübelerinden en güçlü bir şekilde yararlanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Ortak Çalışmalar Motive Ediyor

Filistinli Bakan Saadawi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ve Muhammed Iştiyye’nin selamlarını ileterek Türkiye’ye desteklerinden ötürü teşekkür etti. Saadavi, dost ve müttefik ülkelerle yapılan iş birliği anlaşmalarının baskı altındaki Filistin için önemli olduğunu ve ortak çalışmaların halklarını motive ettiğini söyledi.

İlham Verici

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Mustafa da Filistin’in gündeminde Türkiye ile her alanda ilişkileri en üst düzeye çıkarmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Filistin’in stratejik ortağı olduğunu belirten Büyükelçi Mustafa, iki ülkenin tarihe dayanan kardeşlik ve dostluk ilişkileri olduğunu, iki tarafında iş birliğinin artırılması konusunda çok ciddi ve istekli olduklarını aktardı.

Eylem Planı

KOSGEB ile Filistin Girişimcilik ve Güçlendirme Bakanlığı arasında imzalanması planlanan eylem planı ile kurumlar arasında özellikle girişimcilik alanında ortak faaliyetler, deneyim paylaşımı, uzman değişimi ve karşılıklı iş heyetleri düzenlenmesi gibi iş birliği çalışmalarını yürütülecek. Filistin'in KOSGEB'in girişimcilik konusundaki tecrübelerinden yararlanması sağlanacak. İki ülke arasındaki KOBİ ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesini amaçlayan eylem planının iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına katkı vermesi planlanıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2022