KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Tacik Yatırım Fonu Genel Müdürü Javohirlar Muzaffari ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede kurulması öngörülen Türk-Tacik Ortak Yatırım Fonu ele alındı
Tarih: 01 Temmuz 2022

Tacik Yatırım Fonu, KOSGEB’in Tacikistan’daki muadil kurumu olan Tacikistan Devlet Yatırımlar ve Kamu Mülkiyeti Komitesi’nin iştirak işletmesi olarak biliniyor. Fonun Genel Müdürü Muzaffari, daha önce kurulan Tacik-Özbek Ortak Yatırım Fonu kapsamındaki tecrübelerini aktarmak ve kurulması öngörülen Türk-Tacik Fonu hakkında fikir alış verişinde bulunmak üzere KOSGEB’i ziyaret etti.

KOSGEB Başkanı Kurt tarafından kabul edilen Muzaffari ve beraberindeki heyet ile yapılan görüşmede Türk – Tacik Ortak Yatırım Fonu kurmaya neden ihtiyaç duyulduğu ve fonun iki ülke ticaretine olan katkıları ele alındı.

Fon konusunda bir çalışma grubunun kurulmasının masaya yatırıldığı görüşmede Türkiye’nin Tacikistan’a iki kurum arasındaki eylem planı kapsamında uzman değişimi programı ile uzman göndermesi de değerlendirildi.

Ekim 2021’de Duşanbe’de düzenlenen Türkiye-Tacikistan Karma Ekonomik Komisyonu toplantısında ortak yatırım fonu kurulması için imkanların araştırılması kararlaştırıldı. Bu kararın Türk tarafında takibiyle ilgili de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB görevlendirildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2022

Galeri