Bakan Varank açıkladı: Büyük işletmelerle KOBİ’ler bu platform üzerinden bir araya gelecek. Ürün geliştirilmesi süreci KOSGEB tarafından desteklenecek
Tarih: 14 Eylül 2022

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yılbaşında büyük işletmelerin yerlileştirilmesine ihtiyaç duyduğu ürünleri tespit etmek ve bu ürünleri üretecek KOBİ’leri eşleştirmek amacıyla Dijital Tedarikçi Platformu kuracaklarını açıkladı. Büyük işletmeler ile KOBİ’lerin bu platform üzerinden bir araya geleceğini kaydeden Bakan Varank, “Ürünlerin geliştirilmesi süreci daha sonra KOSGEB tarafından yani bizim tarafımızdan desteklenecek.” dedi.

Bakan Varank, Motosiklet Endüstrisi Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Motosiklet Çalıştayına katıldı. Çalıştaya Bakan Varank’ın yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da yer aldı.

Çalıştayın açılışın bir konuşma yapan Bakan Varank, şunları söyledi:

2 Dev Firma İle 100 KOBİ

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesinden bahsettim ama bunun dışında da motosiklet endüstrisini destekleyeceğimiz birçok uygulamamız var. KOSGEB’in tedarikçi geliştirme çalışmaları kapsamında otomotiv sektöründen 2 dev firmayı 100’e yakın KOBİ ile bir araya getirdik. Bunlardan bir kısmı KOSGEB’in desteklediği geliştirilecek ürünler için gizlilik sözleşmelerini şimdiden imzaladı.

Manuel Olarak Gerçekleşiyor

Bu noktada sizlerle bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Yılbaşında Tedarikçi Geliştirme Dijital Platformu Projesini hayata geçireceğiz. Şu anda otomotiv sektöründe büyük işletmelerin yerlileştirilmesine ihtiyaç duyduğu ürünleri tespit etmek ve bu ürünleri üretecek KOBİ’leri eşleştirmek bizim vasıtamızla oluyor. Yani manuel bir şekilde gerçekleşiyor. Ama Dijital Tedarikçi Platformu Projesiyle büyük işletmelerle KOBİ’ler bu platform üzerinden bir araya gelecekler. Ürünlerin geliştirilmesi süreci daha sonra KOSGEB tarafından yani bizim tarafımızdan desteklenecek.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2022

Galeri