KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, KOBİ’lerle ilgili yürütülen çalışmaları incelemek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Almanya’da temaslarda bulundu
Tarih: 20 Ekim 2022

KOSGEB Başkanı Kurt’a ziyaretinde Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci ile Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Faruk Kahvecioğlu eşlik etti. Heyette Frankfurt School of Finance and Management TURCASIA Bölge Ofisi Direktörü Erdal Koçoğlu da yer aldı. 

Ortak Projeler

Heyet, ilk olarak Alman Kalkınma Bankası (KfW) merkezini ziyaret etti. KFW Güneydoğu Avrupa ve Türkiye’den Sorumlu Direktörü Dr. Klaus Müller ile yapılan görüşmede KOBİ destek programları ve bu programların istihdamı arttırmaya yönelik etkileri değerlendirildi. Ortak yürütülen projelerin de görüşüldüğü toplantıda gelecek döneme ilişkin olası iş birlikleri ele alındı.  

Yeşil Dönüşüm 

Heyet daha sonra yönetim ve finans eğitimi alanlarında Avrupa’nın önde gelen işletme okullarından biri olan Frankfurt School of Finance and Management’ı ziyaret etti. KOSGEB heyetine yeşil dönüşüm ve Avrupa’da KOBİ ekosistemine ilişkin kapsamlı bir sunum yapıldı; Türkiye’nin KOBİ ekosistemine ilişkin tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi. Heyet, daha sonra Darmstadt’da düzenlenen “Start-Up & Innovation Day 2022” etkinliğine katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2022

Galeri