Türk ve Macar KOBİ’leri arasında iş birliği olanaklarını arttıracak imzalar, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de atıldı.
Tarih: 17 Ocak 2023

KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) Başkanvekili Anett Lehoczki mutabakat zaptına imzaları attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da imza törenine refakat etti.

Türkiye-Macaristan 8. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. Bakanlar Varank ve Szijarto eş başkanlığındaki toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, KOSGEB Başkanı Kurt ile HEPA Başkanvekili Lehoczki de katıldı.

Toplantı sonrasında KOSGEB Başkanı Kurt ile HEPA Başkanvekili Lehoczki, iki kurum arasında iş birliğini arttıracak mutabakat zaptını imza altına aldı. İmza törenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Varank, bilim ve teknolojiden yeşil dönüşüme, enerjiden tarıma, sağlıktan turizme daha pek çok alanda Macaristan ile mevcut iş birliğini daha da güçlendireceklerinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2023